Hlavní obsah

Odchody opor Jihlavu ekonomicky stabilizovaly

Jihlava

Přestože jihlavští fotbalisté přišli po minulé prvoligové sezóně o dva důležité hráče, kluboví funkcionáři to nepovažují za tragédii. Naopak si cení, že je o jejich nadějné borce ve věhlasnějších mužstvech zájem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva jihlavský brankář Jan Hanuš (v bílém) a útočníci Muris Mešanovič a Augusto Batioja.

Článek

„Nebudeme navíc zastírat, že nám odchody Klimenta do Stuttgartu a Kučery do Plzně pomohly klub ekonomicky stabilizovat. Získané peníze můžeme investovat zpátky do mládeže a do zvelebení našeho stadiónu," tvrdí ředitel klubu z Vysočiny Zdeněk Tulis.

„Naším záměrem je předvádět natolik atraktivní fotbal, aby se návštěvy na ligové zápasy výrazně zvedly a měli jsme tak jasný argument, proč navýšit kapacitu hlediště aspoň na šest tisíc," dodal.

Trenér Luděk Klusáček se netají, že největším problémem pro něj bude najít ve středové formaci alternativu za tvořivého Kučeru. „Několik variant, kdo by ho měl zastoupit, mám samozřejmě připravených. Ale vůbec bych se nezlobil, kdyby ještě jeden zkušenější borec do zálohy přišel," zamyslel se jihlavský kouč, který v letní přestávce přivítal mj. útočníka Dvořáka z Hradce, brankáře Rakovana ze Slavie a nově také Mišůna z Jablonce. „Na levém kraji obrany nahradí Hybše, jehož nám už Sparta na hostování neuvolnila," podotkl Klusáček.

Nové dresy

K pátečnímu úvodu nového ligového ročníku proti Letenským vyrukují Jihlavští ve zbrusu nových modrožlutých dresech.

„Jsou nádherné, jenže mnohem důležitější bude, abychom v nich co nejčastěji bodovali. A nejlíp kdyby se to povedlo hned se sparťany. Vzadu hrát rozhodně nechceme, lepší polovina tabulky nám bude slušet," předpověděl nový jihlavský kapitán Tomáš Marek.

Reklama

Související témata: