Hlavní obsah

Hlavně se vyhnout nervům se záchranou, přeje si Slavia pod taktovkou Uhrina

Vyhnout se starosti se záchranou mezi elitou jako v minulé sezóně, tak zní hlavní přání vedení fotbalové Slavie před startem nové sezóny. Trenér Dušan Uhrin mladší, který během letní pauzy nahradil Miroslava Beránka, se sice musí obejít bez zvučených posil, i tak v jedenácti přípravných duelech Slavia pod jeho vedením prohrála jediný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Slavie Praha Dušan Uhrin mladší během zahájení letní přípravy v Horních Počernicích.

Článek

„Mužstvo má dobrý základ, na němž chci stavět. Hlavní je vyhnout se problémům s udržením, které Slavii postihly minulou sezónu. Tehdy si přitom po pěti kolech možná myslela, že bude mistrem. Ale pak se něco zlomilo. Když vše půjde ideálně, chtěli bychom se porvat o poháry," prohlásil Uhrin v připomínce faktu, že od sezóny 2009/10 byla Slavia nejlépe sedmá.

Během přípravy vítal v kabině jako posily obránce Tomáše Jablonského a Srba Miljana Vukadinoviče, dále pak útočníka Radka Voltra. Tým opustili Václav Prošek, Matej Rakovan, Aldo Baéz, Krisztián Tamás, Damien Boudjemaa a Vukadin Vukadinovič. V kádru stále zůstávají záložník Jaromír Zmrhal a útočník Milan Škoda, o něž je zájem v zahraničí. „Ale konkrétní nabídku na stole nemáme ani jednu," uvedl Josef Jinoch, sportovní ředitel Slavie.

Insolvenční řízení nebrání obvyklému chodu

Ta se potýká i s insolvenčním řízením kvůli sportu s bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. „Na základě rozhodnutí soudu nám však nic nebrání v obvyklém chodu. Můžeme nakupovat a prodávat hráče podle potřeby," ujistil generální ředitel David Trunda, že boj na právním poli neovlivní ten sportovní.

„Letní příprava byla krátkou dobou na uskutečnění velkých změn, které náš klub čekají. Děláme dílčí kroky k naplnění cíle. První fáze je stabilizace klubu pro tento rok a vyřešení insolvenčního řízení. Pak ekonomická stabilita klubu v podobně naplnění rozpočtu. Jsou to postupné kroky. A samozřejmě i sportovní stránka, kde mě těší zapojení dvanácti odchovanců do přípravy prvního mužstva," říkal Trunda.

Jeho klub si letos připomíná dvacet let od zisku mistrovského titulu v sezóně 1995/96. I proto budou hráči nosit na dresech v průběhu celé sezóny speciální logo s dvacítkou. Budou probíhat různé připomínkové akce, na závěr sezóny je pak plánován exhibiční duel bývalých hráčů. „V ideálním případě bychom chtěli skončit první," směje se Uhrin v narážce na možnost vyšperkovat jubileum dalším titulem. „Ale jedna věc je přání a druhá realita. Chceme hlavně potěšit fanoušky Slavie a ukázat se v dobrém světle," říká Uhrin.

Reklama

Související témata: