Hlavní obsah

Titul zpátky. A s CSKA se utkat jako rovný s rovným, to je nejbližší mise Sparty

Praha

Nový střih dostaly nejen dresy, ale vůbec celá Sparta. Do kabiny dorazilo přes léto několik cizinců, mužstvo přešlo na jiný herní styl. Neobsazené funkce generálního ředitele se chopil Adam Kotalík, oddělení skautingu převzal bývalý hráč Tomáš Požár, který byl zatím funkcionářem v Bohemians 1905. Vše směřuje k jasným cílům - ligovému titulu a dalšímu pokusu o postup do Ligy mistrů.

KřetínskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Titul jim vzala Plzeň, sparťané ho chtějí zpátky. Ve třetím předkole je pak čeká CSKA Moskva. Pokud by Letenští přes favorita přešli, v play off by narazili na ještě těžšího soupeře.

„Chceme titul a úspěch v pohárech. CSKA je silný soupeř. Věříme si, že podáme stoprocentní výkon - pak by to měl být rovnocenný duel a bude šance postoupit. Nejsme favorit, ale odhodlání máme," avizuje šéf klubu Daniel Křetínský.

Minimálním cílem v pohárech by měla být aspoň účast ve skupině Evropské ligy. „Absolutně nechceme spekulovat, vidíme teď jen dvojzápas s CSKA," ujišťuje Křetínský.

Další bitva o obrovský sen

Po Lize mistrů Letenští prahnou zoufale dlouho. „Je to nejvyšší cíl klubu, podle toho bychom se měli chovat. Vrchol sezóny, někdy i dvousezóny. Já tedy doufám, že sezóny... Klub z ekonomického hlediska na Lize mistrů nezávisí. Není to boj o přežití, ale o obrovský sen," poukazuje sparťanský šéf.

Do dosud neobsazené funkce generálního ředitele uvedl svého přítele Adama Kotalíka, bratra známého hokejisty Aleše Kotalíka. Nástupce zesnulého Lukáše Přibyla bude koordinovat všechny úseky klubu, hlavně co se týká sportovní činnosti.

„Zaměřil jsem se na první tři kroky. Zvýšení konkurence v týmu, vylepšení skautingu a také dotažení střednědobé přestupové strategie," říká Kotalík.

Ščasný vsadil na nový systém

Podstatná je herní změna. Kouč Zdeněk Ščasný mužstvu naordinoval rozestavení 3-5-2. Původně mělo být další variantou, teď se ovšem zdám, že bude hlavním preferovaným systémem.

„Chtěli jsme naučit mužstvo nové rozestavení, abychom měli ještě jednu variantu. Nakonec jsem u ní zůstal. Zápasů v přípravě jsem nevolil moc, reprezentanti se nám vraceli různě a nechtěl jsem tým zahltit. Proto jsem program zúžil na šest zápasů," vysvětluje kouč.

„Nebyl prostor vracet se k staršímu systému. Navíc jsem si vyhodnotil, že po odchodu Kadeřábka bude lepší zkusit něco nového. Jde o to, aby tomu mužstvo věřilo, což se povedlo. Kádr se konkurencí zkvalitnil. Není důvod něco měnit, způsob hry ani naši tvář - a v sezóně bychom měli plynně navázat na přípravu," přeje si Ščasný.

Také jeho nadřízený je s přípravou spokojený. „Věřím, že máme větší sílu než dřív. Příprava to potvrdila a mělo by to pokračovat i v soutěžních zápasech," doufá Křetínský.

Reklama

Související témata: