Hlavní obsah

Fotbalisté Zbrojovky věří, že s Řezníčkem o záchranu hrát nebudou

Brno

Nelichotivé čtrnácté místo z uplynulé sezóny už hodili za hlavy. Brněnští fotbalisté věří, že se s posíleným kádrem budou pohybovat v novém prvoligovém ročníku v tabulce mnohem výš.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bněnský kapitán Pavel Zavadil na tiskové konferenci před startem nové sezóny.


Článek

„O záchranu hrát nechceme. Reálná je osmá až desátá příčka," je přesvědčený ředitel klubu Zdeněk Kudela. „Tentokrát jsme investovali do nákupu posil mnohem víc peněz než v předchozích letech. Jsme především rádi, že jsme přivedli ze Sparty na hrot Jakuba Řezníčka, od něhož si samozřejmě slibujeme hlavně góly. Jeho problematické mimofotbalové minulosti se nebojíme, ověřili jsme si, že se v poslední době hodně zklidnil," tvrdí Kudela.

Do Zbrojovky přišli v letní pauze také slovinský stoper Frelih, záložníci Lacko ze Znojma a Chrien z Plzně a z hostování v Českých Budějovicích se vrátil forvard Michal Škoda. „Za posilu můžeme považovat i Zoubeleho, který podstatnou část jara promarodil. Snad mu zdraví vydrží, protože zkušených borců nemáme nazbyt," uvědomuje si kouč Zbrojovky Václav Kotal, který už naopak postrádá středopolaře Sýkoru (Liberec) a beka Jugase, jenž se vrátil z hostování v Brně do Zlína. „Na pravém kraji obrany by ho měl nahradit Radek Buchta," očekává Kotal.

Hlavně nepodcenit Baník

V sobotní ligové premiéře přivítají Brňané na královopolském stadiónu ostravský Baník. „Nesmí nás zmást, že Ostravany kdekdo dopředu odepisuje. Vůbec se nemůžeme zabývat tím, že Baník padl v generálce s druholigovou Karvinou hladce 0:3. Rok jsem na Bazalech působil a velmi dobře vím, že pro všechny tamní kluky je navzdory všem problémům obrovská čest oblékat baníkovský dres. Určitě nechají na hřišti duši," varuje před přehnaným optimismem kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil. „Na úvod sezóny chceme ale samozřejmě všechny tři body," dodal vzápětí odhodlaně.

Brněnské vedení se omlouvá všem fanouškům za přesunutí termínu premiérového střetnutí z neděle na sobotu. „Není to naší vinou. Víme, že spoustě našich příznivců nadělala změna učiněná na poslední chvíli značné komplikace. Přijdeme bohužel odhadem zhruba o tři tisícovky fandů, avšak i v případné komornější kulise potřebujeme vstoupit do sezóny vítězně," má jasno Kudela.

Brněnští fotbalisté se o víkendu představí ve zbrusu nových dresech s logem nového generálního partnera, jímž se stala společnost Flatstore. „Smlouva byla podepsána na jeden rok. Svojí výší zhruba nahrazuje předchozí podporu dosavadního generálního sponzora, jímž byla firma E-motion," informoval mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Reklama

Související témata: