Hlavní obsah

FANTASY: Nová sezóna je tu! Sparta do ní vyrukuje s novým herním systémem

Dnes v 17:30 to vypukne. Přesně v tento čas začne další sezóna nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. Nový ročník odstartuje zápasem mezi mistrovskou Plzní a Slavií. V 19 hodin pak Jihlava vyzve na svém stadiónu pražskou Spartu. Hlavní porce utkání čeká fanoušky v sobotu a první kolo zakončí dva duely v neděli. Pojďme se nyní podívat, jakou sestavu zvolila pro úvodní ligový víkend redakce Fantasy.

Kapitánem pro první kolo je sparťanský záložník Bořek Dočkal.

Článek

Sparta se během léta zaměřila na nový herní systém. Trenér Ščasný odehrál prakticky celou přípravu s třemi obránci. Jestli zvolí stejné rozestavení i v Jihlavě se dozvíme až pár minut před výkopem. Co víme už nyní, že se bude muset kouč Letenských obejít bez zraněného kanonýra Davida Lafaty.

Jihlavě se v přípravě nedařilo

Zatímco Sparta nepoznala v přípravě hořkost porážky, Jihlavě se přípravná utkání nedařila. Z devíti klání zvítězila pouze ve dvou a inkasovala přes třicet branek. V redakci vidíme favorita jasně. Myslíme si, že si Sparta v Jihlavě zastřílí a odveze si plný počet bodů. V útoku dáváme šanci nové posile letenského celku Marcu Paixaovi, jenž v přípravě prokázal dobrou formu. Těžit by mohl z přesných přihrávek Bořka Dočkala, kterému dáváme na ruku i kapitánskou pásku.

Plzeň zahájila sezónu úspěšně, v boji o Superpohár porazila Liberec 2:1 a mohla se již radovat z první trofeje. Věříme, že na výhru proti Slovanu naváže i v duelu se Slavií. Oba týmy se nacházejí v rozdílném rozpoložení. Zatímco Viktoria byla na přestupovém poli velmi aktivní, červenobílí se spíše snažili kádr udržet. Zatím v něm zůstává i nejlepší střelec týmu Milan Škoda, ale jeho odchod vedení Slavie nevyloučilo. Věříme, že si Západočeši dojdou pro tři body. Do sestavy míří Jan Kopic. Společně s ním si zahraje v záložní řadě Tomáš Hořava. V obraně bude hasit útoky soupeře David Limberský.

Reklama

Související témata: