Hlavní obsah

Není Lafata, nejsou góly. Sparta musí před Moskvou rychle zvednout hlavu

Jihlava

Přes léto přivedli několik útočníků, aby měli větší výběr v případě absence kanonýra Davida Lafaty. Jenže při zranění kapitána týmu jsou fotbalisté Sparty v zakončení dál bídní. V úvodním ligovém duelu v Jihlavě šancemi rozhodně nehýřili, a tak není divu, že výsledkem je jen bezbranková plichta. „Velké zklamání. Jihlava v přípravě neměla výsledky, asi jsme ji podcenili. První poločas jsme prohospodařili profesorským výkonem,“ netají trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Bořek Dočkal po utkání v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Ačkoliv se to v letní přípravě nezdálo, bez Lafaty jsou stále poloviční. Alespoň první ostrý soutěžní zápas v Jihlavě to ukázal.

„Když v jednom zápase nedáme gól, nemůžeme hned tvrdit, že někdo chybí. Je to kdyby. Na druhou stranu si myslím, že kdyby byl David na hřišti, aspoň jednou by se asi trefil," říká záložník Bořek Dočkal, který je zastupujícím kapitánem.

Další středopolař Marek Matějovský rozdal spoluhráčům spoustu vynikajících přihrávek, nikdo je však neodkázal využít.

„Kdybychom se aspoň jednou prosadili, bude se zápas hodnotit jinak. Davidova absence? Neprosadili jsme se jako tým. Třeba Franci Litsingi šel sám na brankáře, nedal ani on," připomněl Matějovský.

V Moskvě se budou muset výrazně zlepšit

Sparťany může strašit, že bez Lafaty se zase neprosadili. „Kdyby se to i v dalších zápasech opakovalo, tak jo. Přihrávek před bránu nám prošlo dost, takže si myslím, že kdyby David hrál, něco by asi určitě vyřešil. Na druhou stranu Fatai dlouho netrénoval, Paixao v přípravě góly dával, teď mu nic nespadlo. Odsoudit je po jednom zápase by bylo ode mě špatně," poukazuje kouč Ščasný.

Již před startem sezóny avizoval, že v úterním prvním zápase třetího předkola Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva může nastoupit jiná základní sestava než v Jihlavě. Nicméně po matném vystoupení svých borců má teď hlavu zamotanou víc, než je mu milé.

„Musíme se v Moskvě výrazně zlepšit, abychom uhráli výsledek, který nám dá šanci do odvety. Třeba Steinhöferovi zápas nevyšel - a nebyl zdaleka sám. Ani Paixao nebyl ve hře. Musíme se rozmyslet. Buď změnu v sestavě udělám, nebo hráče podržím," avizuje Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice