Hlavní obsah

Jihlavu jsme podcenili, neskrývá roztrpčený Ščasný velké zklamání

Jihlava

Start do sezóny si představovali rozhodně jinak. Optimismus z letní přípravy dostal hned v prvním soutěžním utkání povážlivé trhliny. Fotbalisté Sparty remizovali v ligové premiéře 0:0 v Jihlavě, která na rozdíl od Letenských dosahovala v létě mizerných výsledků. „Nehráli jsme jako v přípravě,“ štve trenéra Zdeňka Ščasného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte vstup do sezóny?

Samozřejmě zklamání. Byť jsme věděli, že pokud gólem rychle neotevřeme zápas, nebude jednoduchý. S Galatasarayem bránila Jihlava výborně. První půli jsme prohospodařili profesorským výkonem. Nebezpeční jsme byli jen zleva, zprava jako bychom neexistovali. A to jsme ještě mohli prohrávat, soupeř trefil břevno... Po přestávce už jsme je do ničeho nepustili, ale byli jsme nervózní. Litsingi šel sám na bránu, ani to nestačilo.

Co úvodní remíza znamená pro ligu a co pro úterní úvodní zápas třetího předkola Ligy mistrů na půdě CSKA Moskva?

Pokud jde o ligu, ztratili jsme dva body. Sezóna začíná, zápasy jsou nervózní. A my nehráli jako v přípravě. Musíme se v Moskvě výrazně zlepšit, abychom uhráli výsledek, který nám dá šanci do odvety.

Steinhöfera jste střídal již o přestávce, ani další novic Paixao zápas nedohrál. Lze čekat v Moskvě změny?

Steinhöferovi zápas nevyšel - nebyl ovšem zdaleka sám. Ani Paixao nebyl ve hře. Musíme se rozmyslet. Buď změnu v sestavě udělám, nebo hráče podržím.

Nezklamal vás nový systém 3-5-2, který jste přes léto nachystali?

To nemělo vliv, v přípravě jsme hráli s ještě lepšími soupeři. Na některých hráčích byla patrná zbytečná a těžko pochopitelná nervozita. Soupeře jsme v první půli asi podcenili. Jihlava neměla v přípravě výsledky a nám chyběl pohyb, přímočarost.

Přes léto jste přivedli několik útočníků, abyste už nebyli tolik závislí na Lafatovi. Patří k největším zklamáním, že při jeho absenci se zápas zase nepovedl?

Kdyby se to i v dalších zápasech opakovalo, tak jo. Přihrávek před bránu nám prošlo dost, takže si myslím, že kdyby David hrál, něco by asi určitě vyřešil. Na druhou stranu Fatai dlouho netrénoval, Paixao v přípravě góly dával, teď mu nic nespadlo. Odsoudit je po jednom zápase by bylo ode mě špatně.

Reklama

Související témata: