Hlavní obsah

Zápas v Moskvě bude úplně jiný, doufá Dočkal po ztrátě na Vysočině

Vzhledem k Lafatově absenci se chopil kapitánské pásky. Svou kapitánskou misi však reprezentant Bořek Dočkal nenaplnil a fotbalisty Sparty k výhře v Jihlavě nedovedl. Bezbranková plichta v úvodním ligovém duelu představuje hned na startu sezóny nečekanou ztrátu. „Nepříjemné. Teď nás navíc čeká boj o Ligu mistrů s CSKA a představovali jsme si, že do Moskvy poletíme s lepším pocitem z Jihlavy,“ netají šestadvacetiletý záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V souboji Bořek Dočkal ze Sparty (vpředu) a jihlavský záložník Augusto Batioja.

Článek
Fotogalerie

Nová sezóna, starý problém. Bez Lafaty ani ránu. „Když v jednom zápase nedáme gól, nemůžeme hned tvrdit, že někdo chybí. Je to kdyby. Na druhou stranu si myslím, že kdyby byl David na hřišti, aspoň jednou by se asi trefil," uznává Bořek Dočkal.

Premiéra se Spartě každopádně nepovedla. „Podstatné asi je, že jsme byli pomalí. Jihlava se stáhla a nám se nedařilo hru zrychlit natolik, abychom se do její defenzivy dostali. Šance jsme nějaké měli, ale bohužel jsme je neproměnili."

Velkých šancí si tak favorit na Vysočině moc nevytvořil. „Nemůžeme čekat, že v každém utkání budeme mít sedm, osm tutovek. Aspoň dvě, tři jsme měli, což je spolu s dalšími náznaky na venkovní zápas dost na to, abychom Jihlavu dokázali porazit," přemítá Dočkal.

Nechce dokola rozebírat nový systém

V přípravě přitom sparťani dávali gólů dost a hráči si pochvalovali nový systém 3-5-2. K dobývání koncentrované jihlavské obrany však jako by se moc nehodil.

„To si nemyslím. Není to podle mě pro nás tak převratná změna, aby se teď neustále musel řešit nějaký systém. I ve starém bychom museli hledat mezery v soupeřově obraně. Nešlo o rozestavení, měli jsme prostě hrát rychleji a mít taky kvalitnější předfinální fázi," oponuje Dočkal.

Jak už předeslal, teď je důležité, aby mdlý ligový start nepoznamenal Letenské pro úterní bitvu s CSKA.

„Věřím, že ne. Čeká nás přece jen jiná soutěž. Jde o něco jiného, zápas v Moskvě bude úplně jiný. V pátek se nám jen nepodařilo dobít jihlavskou obranu. Nemělo by to na nás zanechat žádné následky, jsme přece profíci," doufá Dočkal.

Reklama

Související témata: