Hlavní obsah

Nováček šokoval Teplice dvěma góly v nastavení! Jablonec přestřelku zvládl

Praha
Aktualizováno

Po Plzni a Spartě vstoupil do nového ročníku fotbalové Synot ligy i další aspirant na mistrovský titul. Jablonec obstál v roli favorita a v Příbrami zvítězil 3:2. Slovácko doma otočilo díky hattricku Libora Doška duel s Duklou a nakonec vybojovalo výhru 4:3. Podceňovaný Baník Ostrava sice vedl v Brně, ale Zbrojovka nakonec díky penaltě v závěru vydřela výhru 2:1. V televizním zápase senzačně obral nováček z Olomouce o body Teplice, když na severu Čech ještě v 90. minutě prohrával o dva góly, ale dvěma slepenými brankami v nastavení vybojoval remízu 2:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jablonecký Vjačeslav Karavajev (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Posílený Jablonec vlétl do nové sezóny hodně suverénně. Po necelých dvaceti minutách už vedl v Příbrami díky brankám nové posily Karavajeva a Greguše o dva góly. Jenže pak Pilík dorážkou vlastního pokutového kopu snížil a pro svěřence kouče Šilhavého začaly problémy.

Klid jim čtvrt hodiny před koncem vrátila další posila Wágner. Jenže hned poté znovu snížil Roman Bednář a Jablonec se musel strachovat o vítězství až do samého závěru. Nakonec ale Příbram pod trenérem Pavlem Tobiášem doma poprvé po 11 zápasech prohrála.

Výsledky 1. kola fotbalové Synot ligy:
Pátek
Plzeň - Slavia 2:1
Branky: 19. Kolář, 80. Mahmutovič - 90. Škoda.
Jihlava - Sparta 0:0
Sobota
Brno - Ostrava 2:1
Branky: 43. Škoda, 88. Zavadil (z pen.) - 32. Kukec.
Příbram - Jablonec 2:3
Branky: 23. Pilík, 79. Bednář - 8. Karavajev, 20. Greguš, 74. Wágner.
Slovácko - Dukla Praha 4:3
Branky: 58., 74. a 87. Došek, 25. Havlík - 16. Berger, 75. Tatour, 90. Krmenčík.
Teplice - Olomouc 2:2
Branka: 42. Fillo, 50. Potočný - 90.+1. Petr, 90.+2. Hála
Neděle
17:00 Bohemians 1905 - Zlín
20:15 Liberec - Ml. Boleslav (ČT Sport)

Pražská Dukla má za sebou vynikající přípravu, v níž porazila třeba Celtic Glasgow nebo Olympiakos Pireus, ale ze Slovácka jede s prázdnou. Hosté sice vedli po zásahu Tomáše Bergra, Slovácko se ale herně rychle vzpamatovalo. Po sedmi minutách srovnal po pěkné akci Havlík. Ve druhé půli pak obrat dokonal hattrickem během půlhodiny Došek, jenž hraje nejspíš svoji poslední ligovou sezónu. Hosté ve druhém dějství jen dotahovali, když se trefili Tetour a Krmenčík.

Podceňovaný Baník se ujal na hřišti Zbrojovky, která se v přípravě střelecky trápila, vedení přímo po rohu Kukece. Brno bylo ale aktivnější, za což bylo odměněno těsně před přestávkou vyrovnávacím gólem po hlavičce Michala Škody. Domácí se tlačili za vítězným gólem, kterého se nakonec dvě minuty před koncem dočkali po Zavadilově penaltě. Baník s trenérem Korytářem tak skončil s prázdnou, navíc v poslední minutě dostal Šichor po likvidačním faulu na Paška červenou kartu.

Olomouc senzačně vybojovala bod

Trenér Vavruška málem slavil vítězný debut na lavičce Teplic, který mu ale nováček z Olomouce senzačně pokazil. Sigma se po roční přestávce vrátila do nejvyšší soutěže s chutí, v úvodu zápasu byla nebezpečnější, ale do vedení se před přestávkou po hlavičce nové posily Martina Filla dostaly Teplice. Vedení po změně stran ještě navýšil na 2:0 Potočný a zdálo se, že je rozhodnuto.

Domácí měli zápas pod kontrolou, jenže po vypršení devadesáté minuty o ni nepochopitelně přišli. Petr po parádní přihrávce do vápna snížil, Teplice ihned po rozehrání míče totálně zazmatkovaly a z dalšího rychlého kontru vyrovnal Hála.

Reklama