Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 2:3Příbram dorazil odchovanec Wágner. Jablonec si veze domů tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Karavajev 0 : 1
20. Greguš 0 : 2
22. Pilík 1 : 2
74. Wágner 1 : 3
80. Bednář 2 : 3
Záznam online reportáže

Favorizovaní jablonečtí Galácticos si po velkém boji odvezli v sobotu večer z Příbrami tři body. Duel v minulé sezóně pátého celku se třetím nabídl velmi kvalitní fotbal, v němž nakonec rozhodla větší zkušenost a příbramský odchovanec Tomáš Wágner, který na jeden gól zelenobílých nahrál a v 74. minutě sám zpečetil výhru hostů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jablonecký Vjačeslav Karavajev (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu proti Příbrami.

Článek

První šanci měli domácí, když Pilík zahrával trestný kop ze sedmnácti metrů. Perfektně sice poslal míč nad zdí, ale Hrubý na míč padající k tyči dosáhl. Hned z protiútoku uděřili Jablonečtí. Masopustovu ránu Hruška bravurně vyrazil, ale Karavajev uklidil míč zblízka pod břevno.

Domácí se rychle otřepali. Rezek rozjel rychlou akci, na jejímž konci měl být Štípek, ale Pernica byl o vteřinku rychlejší. Po dvaceti minutách udeřili hosté podruhé. Crnkič našel v šestnáctce Wágnera, kterému zůstal míč pod nohama. Nikdo z domácích mu ho však nedokázal odkopnout, takže ho příbramský odchovanec v jabloneckých službách posunul doprava Gregušovi, který pálil z několika kroků nekompromisně pod břevno.

Pilík neproměnil penaltu, ale dorážku ano

Ani druhý gól ovšem Příbram nesrazil do kolen. Jejich rychlou akci zastavil Pospíšil faulem mladého Ryse a sudí Královec ukázal na značku pokutového kopu. Pilíkovu střelu Hrubý vyrazil zpátky k exekutorovi, který se napodruhé už nemýlil. Další pohlednou akci domácích zastavil praporek asistenta pro ofsajd a ještě v první půlhodině dobře hrající Pilík provětral Hrubého parádním volejem.

Příbram byla aktivnější, a kdyby Suchan místo nedůrazné střely volil přihrávku na volného Bednáře, kdo ví, jak by to pro Severočechy dopadlo. Ti o sobě dali znovu vědět v závěru poločasu, kdy Pospíšil poslal do šance Wágnera, který ale v solidní šanci střílel vedle branky. V poslední minutě první půle nabídl Bednář pěkný míč Štípkovi, ten vybojoval roh, k němuž ale sudí už domácí nepustil.

Místo vyrovnání třetí úder

Po změně stran měla Příbram znovu šanci na vyrovnání. Rezek však hlavičku neumístil mezi tyče, ale pár centimetrů vedle. Odpovědí byl Gregušův volej, s nímž si ale Hruška lehce poradil. Později se neujala ani hlavička Wágnera po trestném kopu Karavajeva. Na druhé straně hlavičkoval nad bránu Končal po centru Štípka. S přibývajícími minutami jako by Jablonec přešel na úspornější systém a spíš se snažil kontrolovat hru, než domácí dorazit třetím gólem. Příbram se o vyrovnání snažila, jenže Rezkovi chybělo k přihrávce výborného Pilíka pár centimetrů. Posledně jmenovaný pak ze standardní situace hledal Bednáře, jenže Beneš vyskočil výš.

Pilík režíroval domácí ofenzívu a po jeho dalším přesném centru našel Bednář před brankou Hnaníčka, jehož hlavičku nadvakrát likvidoval Hrubý. Vzápětí se jen ohlédl za dělovkou Bednáře, která prosvištěla nad břevnem. Když se domácí nadechovali k závěrečnému náporu, přišel třetí jablonecký úder. Tecl vymyslel perfektní přihrávku Wágnerovi, který už se nemýlil a míč po zemi uklidil do sítě. Domácím vyšlo střídání. Brandner byl na hřišti snad deset sekund, když poslal Bednářovi perfektní centr, který příbramský kanonýr poslal hlavou do sítě.

I přes velkou snahu však už domácí vyrovnat nestihli.

1. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - FK Jablonec 2:3 (1:2)
Branky: 22. Pilík, 80. Bednář - 8. Karavajev, 20. Greguš, 74. Wágner. Rozhodčí: Královec - Hock, Kubr. ŽK: Tecl (Jabl.). Diváci: 4182.
Příbram: Hruška - Rys, Hájovský, Zápotočný, Jiří Mareš (56. Končal) - Rezek, Hnaníček, Suchan (65. Barák), Pilík, Štípek (80. Brandner) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš
Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman, Greguš - Masopust (71. Tecl), M. Pospíšil (60. Trávník), Crnkič (87. Rossi) - Wágner. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: