Hlavní obsah

Bylo divný dát Příbrami zase gól, tvrdil jablonecký útočník Wágner

Příbram

Jablonečtí fotbalisté splnili roli favorita, s níž do Příbrami přijeli. Poprvé v soutěžním utkání nastoupil v jejich dresu příbramský odchovanec Tomáš Wágner, který gólem a jednou asistencí zápas rozhodl. Prsty navíc měl i u první branky zelenobílých.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jablonecký útočník Tomáš Wágner (vlevo) v souboji s příbramským obráncem Tomášem Hájovským v utkání prvního kola Synot ligy.

Článek

Bylo divný dát Příbrami gól, už podruhé, jednou to bylo za Plzeň. Ale jsem tady doma, na svém hřišti, tak se mi tu daří," říkal nevzrušeně jablonecký střelec. „Byl jsem před zápasem nervózní. Poprvé za Jablonec a hned v Příbrami. Důležité je, že jsme utkání zvládli a vyhráli, i když to bylo hodně těžké," doplnil.

Kouč Severočechů Jaroslav Šilhavý byl spokojený s výsledkem. „Vyhrát v Příbrami je cenné, důležité je také chytit začátek. Velmi dobře se ukázaly posily. Wágner byl u všech tří gólů, na jeho vítězný mu přihrál Tecl, dobře si vedli i Karavajev a Trávník. Před Kodaní ale musíme odstranit hluchá místa, která jsme měli a dvakrát inkasovali," přiznal.

Byl to remízový zápas, litoval Pilík

Za domácí se trefil Tomáš Pilík, ale neproměnil pokutový kop. Není často k vidění, aby hráč nedal penaltu, ale míč pak dorazil tam, kam patří. „Hrubý asi viděl, kam jsem penaltu kopal v generálce s Vlašimí a směr vystihl. Naštěstí míč vyrazil ke mně. Byl na zemi, takže už nebyl problém balón poslat do sítě," popsal trefu příbramský záložník. „Škoda, že jsme prohráli, byl to remízový zápas, ale náš výkon je slibný," poznamenal.

Příbramského trenéra Pavla Tobiáše prohra mrzela. „Měli jsme problémy v obraně. Zranil se Divíšek, dal jsem tam záložníka, ale moc mu to nesedlo. Herně to z naší strany bylo dobré, beru to tak, že jsme s Jabloncem ztratili bod, spíš jsme počítali s remízou. Tak ho musíme přivézt z Olomouce. Bohužel jsme inkasovali po chybách, a to v momentě, kdy jsme se nadechovali a zvedali hlavu. Určitě ale nebudeme hrát o záchranu," konstatoval kormidelník Středočechů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články