Hlavní obsah

Teplice vstřebávají těžké k.o. Byli jsme hlavou někde jinde, zlobil se kouč

Teplice

Dvě minuty nastaveného času druhé půle stačily fotbalistům Sigmy Olomouc k senzačnímu srovnání dvougólového manka v utkání prvního ligového kola na teplických Stínadlech! Trenér Leoš Kalvoda i jeho svěřenci se tak při návratu Hanáků mezi elitu dočkali vzhledem k průběhu až nečekaně příznivého výsledku a po remíze 2:2 si odvezli ze severu Čech bod.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost olomouckých hráčů z vyrovnávací branky na 2:2 na hřišti Teplic.

Článek

Pro Kalvodu jsou Teplice zřejmě šťastným místem. Sám to zmínil v pozápasovém hodnocení. „Vzpomínám si, že jsem tady byl v první lize naposledy jako trenér se Znojmem, kdy jsme v posledním podzimním kole v Teplicích vyhráli 3:1 a přezimovali jsme na solidní pozici," připomněl olomoucký kouč vítězný zápas tehdejšího nováčka z listopadu 2013.

A vybavil si další divoký ligový duel se Znojmem. „Podobný zápas jako teď v Teplicích jsme sehráli v Jablonci, kde jsme prohrávali 3:5 a taky jsme v samotném závěru vyrovnali na 5:5 po výborném představení Marka Heinze. Vždycky jsou takové koncovky o štěstí," usmíval se Kalvoda.

V Teplicích, kde vedl letošního nováčka, mu dokonale vyšlo střídání. „Přiznám se, že jsem v 90. minutě za stavu 0:2 v náš neprospěch v bod už nevěřil. Ale střídající hráči dali popud k obratu. Prospělo nám nasazení Ordoše a rychlého Zahradníčka. Ordoš předvedl dvě geniální přihrávky, které platily na defenzivu Teplic," kvitoval trenér fantastický finiš. „Ukázalo se, že máme zdvojené posty za předpokladu, že hráči makají naplno. Někteří mě ale v devadesáti minutách zklamali, takže navzdory remíze venku příště možná hrát nebudou," zároveň krotil Kalvoda přehnanou euforii.

Vavruška: Ztratili jsme si to sami

Teplický trenér David Vavruška se vítězné premiéry na lavičce svého nového klubu nedočkal. „Zápas musím rozdělit na dvě roviny, na řádnou hrací dobu a krátké, ale pro nás šokující nastavení. Kluci jsou zklamaní. Utkání jsme si ztratili sami, což je poučení do budoucna. V nastaveném čase jsme asi byli hlavou někde jinde a už jsme asi měli utkání dohrané," dumal kouč.

Ve stoperské dvojici nastoupil překvapivě po boku Lüftnera po menší absenci v závěru přípravy David Jablonský. „Jeho odchod se nerýsuje, má smlouvu na rok, kterou dodrží. Další adept na tento post Jan Hošek si řeší soukromé věci a problémy, které bych nerozmazával. Nemá soustředěnost na fotbal," podal Vavruška vysvětlení.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava