Hlavní obsah

Musíme se zvednout a ukázat, že jsme silní, velí Matějovský před Moskvou

Sami sobě nachystali škaredý víkend. Fotbalisté Sparty v pátek v ligové premiéře v Jihlavě jen remizovali 0:0, což je vzhledem k jejich ambicím docela průšvih. Tím spíš, že již v úterý v Moskvě na hřišti CSKA začnou těžkou pouť za vysněnou Ligou mistrů. „Průšvih? Start nás mrzí, chtěli jsme samozřejmě zvítězit. Ale v lize je před námi ještě devětadvacet kol. Musíme zvednout hlavy a věřit, že budeme úspěšní,“ říká zkušený záložník Marek Matějovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Marek Matějovský.

Článek

Útočníci si nemohli stěžovat. Právě Matějovský je zásoboval spoustou vynikajících přihrávek, nikdo je však neodkázal využít. Ačkoliv přes léto přišli Paixao, Fatai a Litsingi, absence zraněného kanonýra Lafaty se hned v premiéře projevila.

„Kdybychom se aspoň jednou prosadili, hra by se otevřela, gólů mohlo padnout víc a zápas by se hodnotil jinak. Davidova absence? To je samé kdyby... Neprosadili jsme se jako tým. Třeba Franci Litsingi šel sám na brankáře, nedal ani on," krčí rameny Marek Matějovský.

Ještě před odjezdem z Vysočiny měl jasno, co bude následovat. „Jednoznačně si zápas vyříkáme, jako to bývá po všech utkáních. Času není moc, takže musíme zregenerovat, odpočinout si a v hlavě se nachystat na další zápas."

Na těžký začátek sezóny jsou zvyklí

Ten Letenské čeká již v úterý v Moskvě. „Z ligy na pohár musíme přepnout co nejrychleji. Času moc není a zápasy po sobě rychle následují. Ale ve Spartě jsme zvyklí, že začátek sezóny bývá takhle náročný," poukazuje zkušený středopolař.

Přes léto došlo v týmu k řadě změn. O to více potřebovala Sparta vstoupit do sezóny vítězně a zvednout si sebevědomí. Bezbrankovou plichtou se jí to rozhodně nepovedlo.

„Nemůžeme dávat hlavy dolů a házet flintu do žita. Musíme věřit, že budeme v dalších zápasech úspěšnější a že hlavně budeme dávat góly," velí Matějovský, že teď nelze mít matný start v hlavách a zabalit to.

Novému rozestavení dál věří

„Není to poprvé, kdy jsme dobývali, ale branku nedali. Musíme ukázat, že jsme silní a že se i po takovém utkání umíme zvednout."

Kouč Ščasný přes léto vsadil vše na jednu kartu a přešel s týmem na nové rozestavení 3-5-2. V Jihlavě nezafungovalo.

„Bylo by hodně zbabělé, házet remízu na nové rozestavení. V přípravě jsme tak několik utkání odehráli a zvykli si. Je to něco nového, ale viděli jsme, že to funguje. V Jihlavě jsme prostě neproměnili ani jednu šanci. Já stejně pořád věřím, že můžeme být úspěšní a že nás první ztráta nemůže zlomit," zdůrazňuje Matějovský.

Reklama

Související témata: