Hlavní obsah

Nedarujeme vám, že sázíte na náš sestup, staví se Zlín proti prognózám

Praha

Vrátit se hned po roce zase zpátky do druhé ligy jako v minulém ročníku České Budějovice a Hradec Králové? O to nováčci nestojí a hned v prvním kole zabodovali na hřištích soupeřů! Nejprve Olomouc v sobotu v nastavení senzačně ukořistila bod v Teplicích. Podceňovaný Zlín pak v neděli dokonce vyhrál 1:0 na hřišti Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský obránce Lukáš Pazdera (vpravo) oslavuje se spoluhráči vítězství po utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Návrat po šesti letech si užívají. Trochu symbolicky díky trefě pravého obránce Lukáše Pazdery, který jako jeden z mála pamětníků v kabině zažil Zlín v lize ještě před jeho sestupem.

„Obnovená premiéra po šesti letech a hned tři body, s nimiž jsme ani moc nepočítali. Já vyhlášený mužem zápasu, tak co víc si přát!? Asi nejlepší utkání, jaké jsem v první lize zažil. Věřím však, že přijdou ještě lepší," liboval si Pazdera.

Ševci se tak hned na startu rázně postavili proti prognózám bookmakerů, kteří je pasovali za největší outsidery soutěže.

„Náš kapitán se v týdnu nechal slyšet, že naším největším cílem je zklamat všechny ty, kteří si vsadili na náš sestup," uculoval se Pazdera. „Že jsme se hned v premiéře postavili prognózám? Těm se nevěnujeme a věnovat nebudeme. Čeká nás ještě 29 kol a vše se ukáže až po tom třicátém. Výhru na Bohemce nepřeceňujeme, s pokorou zase odjíždíme domů. Dneska se budeme radovat, zítra už zase naplno trénovat," ujišťoval trenér Bohumil Páník.

Obr v brance zaslouží absolutorium

Spokojený ale samozřejmě je. „Na Bohemce je prostředí, jež slibuje válku od první do poslední minuty. Na to jsme mužstvo připravovali a také střídáním posílali na hřiště další typy, co vyhrávají souboje," líčil kouč. „Pořád jsme chtěli zlobit i nahoru, první půlka od nás byla ofenzivnější. Po přestávce nás domácí zatlačili zařazením dvou hrotů, ale ustáli jsme to. Absolutorium zaslouží gólman Holý, který postahoval všechno, co hráči v poli nezachytili. Jsme rádi, že nás ze Sparty posílil," poukázal Páník.

Nová zlínská jednička mezi tyčemi je s 206 centimetry nejvyšším mužem první ligy. „Trošku jsem se těšil, že pokud šanci dostanu, budu mít také nějaký primát konečně pro sebe... V závěru jsem musel řešit střelu pod nohy, což je při mojí výšce vždy nepříjemné. Jinak to ale pro mě byl docela pohodičkový zápas, žádné kritické okamžiky nebyly," liboval si Tomáš Holý, obr s postavou basketbalového pivota.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články