Hlavní obsah

Kolaps? Prostě se to stalo. Ale jsou i horší věci, říká Vavruška

Teplice

Jen vteřiny dělily fotbalisty Teplic a jejich nového trenéra Davida Vavrušku od toho, aby se radovali z prvního úspěchu v rozbíhajícím se ligovém ročníku. Jenže nakonec se Sigmou Olomouc jen remizovali 2:2. Kouč, který přišel do klubu v červnu z Liberce, tak hned při svém úvodním vystoupení v teplických službách poznal i odvrácenou tvář fotbalu v podobě ztráty rýsujícího se vítězství až v nastaveném čase.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický kouč David Vavruška.

Článek
Fotogalerie

Už jste někdy zažil podobný šokující závěr zápasu?

Ano, bylo to ale v dorostenecké kategorii. Můj tým prohrával v 90. minutě 0:2 a nakonec jsme dokázali vyhrát 3:2. Takže jsem to okusil, jenže tehdy v obráceném gardu.

Máte vysvětlení pro teplický kolaps v závěrečných minutách duelu s Olomoucí?

Když se něco nepovede, všichni, co fotbal sledují, jsou výborní trenéři a všechno vědí. Prostě se nám to stalo. Byla to otázka chybějící koncentrace a soustředěnosti. Věřím, že se to už nebude opakovat. Ale jsou a stávají se i horší věci.

Existovaly úvahy, že už nepočítáte se stoperem Davidem Jablonským. Najednou nečekaně nastoupil v základní sestavě.

Jen jsem uvedl, že bude hrát, až se rozhodne, jestli chce zůstat v Teplicích. Takhle to bylo postavené. Přišel mi říci, že ano. A že je zpátky na hřišti? Mohu si postavit, koho chci.

Spekulovalo se o zájmu ze strany Sparty právě o Jablonského.

Podle mého názoru žádnou nabídku neměl, nejspíš nebyla. Šlo o nafouknutou bublinu.

Jak vnímáte situace, kdy se mladí hráči zabývají myšlenkami na případný přestup?

To je dlouhodobý problém, že jim někdo zblbne hlavu. Ale, jak komu. Každý jsme jiný. Někoho uvaříte na vařené nudli. Je to individuální. Znal jsem kluky, kteří to měli v sedmnácti letech srovnané. A někomu je třicet a nepoučí se z ničeho.

Reklama

Související témata: