Hlavní obsah

Trenér asi šestým smyslem poznal, že mám formu, culil se kapitán Slovácka Došek, který sestřelil Duklu

Čestmír FolkSport.czPrávo

Před týdnem vyhlásil, že patrně vstupuje do poslední sezóny v kariéře. A začal ji famózně. Sedmatřicetiletý kapitán fotbalistů Slovácka Libor Došek hattrickem výrazně přispěl k triumfu svého mužstva v prvoligové premiéře s Duklou (4:3).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kanonýr Slovácka Libor Došek se raduje z gólu proti Dukle. Jásá i jeho spoluhráč Jiří Valenta (vlevo).

Článek

Týmu z Julisky jste nasázel tři góly i loni v září. Je to váš oblíbený soupeř?

Asi ano. Tohoto hattricku si ovšem považuju mnohem víc. Jsem v Uherském Hradišti pátým rokem, avšak teprve letos jsem se dočkal v prvním zápase tříbodového zisku. Což je strašně příjemné.

Měl jste dopředu tušení, že by vám mohlo utkání tak skvěle vyjít?

Právě že vůbec ne. Když jsem se v sobotu ráno vzbudil, cítil jsem se hrozně. Dusno, slunko, chvilku opar. Nenastupoval jsem do zápasu zdaleka v optimálním rozpoložení. O to víc si považuju, že se mi takhle neskutečně dařilo.

Čtvrt hodiny před koncem jste ovšem ukazoval směrem k vaší lavičce pět prstů. Co mělo gesto signalizovat?

Že už toho mám v tom vedru plné zuby. Chtěl jsem po trenérovi Habancovi, aby mě do pěti minut vystřídal. Naštěstí mě neposlechl a povedlo se mi přidat ještě jednu důležitou branku. Kouč zřejmě šestým smyslem rozpoznal, že mám velkou formu a ponechal mě na hřišti. Klobouk dolů před ním. (smích).

Tentokrát jste se nezvykle hodně věnoval i defenzívě...

Dukla v přípravě ukázala, že je nesmírně silná. A potvrdila to i v Hradišti, vždyť neustále dotahovala a držela nás i diváky v napětí. V duelu s tak kvalitním mužstvem je zcela normální, že vypomůžu i v obraně.

Slovácko přišlo před sezónou o opory Trávníka s Kerbrem, další záložník Kalouda je navíc dlouhodobě zraněný. Kam sahají ambice oslabeného celku?

Já si nemyslím, že budeme slabší. Dozrávají totiž mladší kluci. Třeba Havlík odehrál proti Dukle výborné střetnutí. Moc si přeju, abychom se pohybovali v lepší polovině tabulky. I proto, že když moc často prohrávám, bývám kvůli tomu hodně protivný v kabině i doma. (úsměv). Věřím, že nás vítězství nad Duklou nakopne.

A nebylo při vaší střelecké i herní formě předčasné oznamovat rok dopředu odchod do fotbalového důchodu?

Ale já jsem přece neřekl, že je to zcela stoprocentní. Když bez výraznější újmy na zdraví absolvuju náročnou zimní přípravu, třeba si ještě prvoligovou kariéru protáhnu.

Reklama

Související témata: