Hlavní obsah

Klokani premiéry nezvládají, mužstvo je ještě syrové

Praha

Úvodní kola zkrátka nejsou jejich oblíbenou disciplínou. Před rokem odstartovali fotbalisté Bohemians Praha 1905 ligu domácí porážkou se Spartou, což byl obhájce titulu. Tentokrát se klokani měli polepšit, protože do Ďolíčku zamířil nováček. Zlín se vrátil mezi elitu po šesti letech, výsledek však byl pro Bohemku stejný. Zase porážka (0:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians Lukáš Pauschek si vyčítá promarněnou příležitost v utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

„Před sezónou jsem avizoval, že mužstvo je ještě syrové, což se bohužel potvrdilo," kabonil se trenér Roman Pivarník.

Klíčový záložník Rada v létě zamířil do Mladé Boleslavi, hrdina závěru jara Bratanovič se musel vrátit do Teplic. Mužstvo se dává znovu dohromady, útok doplnili hlavně mladíci a proti Zlínu vyšli střelecky zcela naprázdno.

„Do Jablonce se nám ve druhém kole pojede pochopitelně špatně. Mužstvo se hodně změnilo, kladný výsledek v premiéře by nám dal víc klidu do práce. Musíme si s tím poradit, získávat body potom dál," uvědomuje si kouč před cestou na hřiště velkého favorita.

Klokani tam budou spoléhat i na Tomáše Čížka, který v létě přišel do Ďolíčku právě z Jablonce. „Pro mě to bude hodně specifický zápas. Proti Zlínu jsme byli bezzubí a bez agresivity ve vápně, v tom se musíme rozhodně zlepšit," poukázal zkušený záložník.

Reklama