Hlavní obsah

Rána pro Plzeň i reprezentaci. Pilař si do konce roku nezahraje

Plzeň

Nepříjemnost pro mistrovskou Plzeň i českou fotbalovou reprezentaci. Záložník Václav Pilař si minimálně do konce roku žádný soutěžní zápas nezahraje. Podle informací klubového webu se šestadvacetiletý středopolař podrobil operaci kolena a čeká ho několikaměsíční pauza.

Foto: Ladislav Nussbauer

Václav Pilař si fotbal několik měsíců nezahraje.

Článek

„Vašek se s bolestí kolene potýkal delší dobu, nakonec bylo po konzultaci s lékaři i samotným hráčem přistoupeno k operačnímu zákroku. Křížový vaz, se kterým měl Vašek problémy v minulosti, je v pořádku, lékaři nyní řešili problém s namáhanou chrupavkou," upřesnil zdravotní komplikace opory Plzně tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Pilařovy zdravotní patálie začaly přátelským zápasem s Ukrajinou v srpnu 2012, v němž si potrhal vazy v koleně. I kvůli tomu mu nevyšlo angažmá ve Wolfsburgu a na návrat do reprezentace si musel počkat dva roky. Teď musí přetrpět další pauzu.

Bude fanouškem

„Strašně mě mrzí, že po mistrovské sezóně mě čeká další pauza. Štěstím v neštěstí je, že drží křížový vaz, ale na mé aktuální situaci to nic nemění. Chtěl jsem Viktorce pomoci do pohárů a také být u závěru reprezentační kvalifikace na EURO. Bude tak ze mě alespoň největší fanoušek, klukům v Plzni i v nároďáku budu držet palce. Udělám vše pro to, abych se po vynucené přestávce vrátil na hřiště ještě silnější," vzkázal Pilař.

Po operaci zůstává v péči lékařů a začne postupně s rehabilitací. „Doba léčení je odhadována na několik měsíců, Pilař tak s největší pravděpodobností nebude týmu k dispozici v průběhu celého podzimu. Naplno by se měl do tréninku Viktorie zapojit až na startu zimní přípravy," dodal mluvčí Viktorie.

Reklama

Související témata: