Hlavní obsah

Zlín - Jihlava 1:0Nováček ze Zlína vyhrál i druhý zápas sezóny a neinkasoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Železník 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína pokračují ve vydařeném návratu do první ligy. Po Bohemians Praha 1905 porazil nováček také Jihlavu 1:0 a zůstává stoprocentní. Navíc ještě neinkasoval. O jedinou branku se po rohovém kopu postaral Lukáš Železník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Lukáš Železník slaví se spoluhráči gól proti Jihlavě.

Článek

Zlínští se do soupeře pustili již od úvodních minut a z náporu na jihlavskou branku vytěžili rohový kop. K exekuci se postavil Matějov, který míč posadil na hlavu zlínského kapitána Železníka a ten poslal domácí tým do vedení.

Aktivní Železník měl i další možnost, ale z malého vápna pálil vysoko. Nebezpečně blízko Holého branky se ocitl na druhé straně jihlavský Kukol, jehož včas zlínský brankář zastavil. Blízko druhé branky byli v závěru poločasu opět domácí, když přízemní centr poslal k brance Železník, ale žádný z jeho spoluhráčů míč nedokázal usměrnit do sítě.

Po přestávce byla opticky aktivnější Jihlava. Jánoš z dálky prověřil pozornost Holého. Do šancí se ale více tlačili domácí. Korešova rána z levé strany skončila vedle tyče. Hodně nebezpečný byl opět zlínský Železník, který po vybídnutí od Koreše mířil sám proti Hanušovi, jenž vyběhl a zakončení zlínského střelce vyrazil.

Centry z pravé strany od Kukola a Tlustého zlikvidoval jistý Holý, jenž vychytal i Batioju na zadní tyči. S přibývajícím časem se stupňoval tlak Jihlavy, ale pozorná defenzíva Zlína odolávala a navíc čerstvý Jordan prohnal jihlavské obránce, až jej musel přerušit brankář Hanuš. Skóre už se ale neměnilo.

2. kolo fotbalové Synot ligy:
Fastav Zlín - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 10. Železník. Rozhodčí: Jech - Nádvorník, Kotalík. ŽK: Janíček - Jánoš. Diváci: 4627.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (74. Malý), Janíček (64. Živulič), Holík, Koreš - Poznar (86. Jordan), Železník. Trenér: Páník.
Jihlava: Hanuš - Tlustý (84. Vaculík), Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Kukol, Marek (64. Šulek), Jánoš, Batioja - Dvořák (70. Přeučil), Mešanovič. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: