Hlavní obsah

Žádný klídek. Baník donutil Spartu, aby se před CSKA vyšťavila

Praha

Těžko říci, kdo pro středeční odvetu třetího předkola Ligy mistrů v sobotu ušetřil více sil. Fotbalisté CSKA Moskva nastoupili v ruské lize proti Machačkale ve stabilní sestavě, od 3. minuty vedli a 1:0 vyhráli. Sparťané sice nasadili proti Baníku do základní sestavy sedm jiných tváří než při plichtě 2:2 v Moskvě a nakonec vyhráli 3:1, zápas však museli otáčet a rozhodli ho až v samém závěru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Kehinde Fatai během utkání 2. kola Synot ligy s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Jenom na lavičku posadili Holka, Krejčího či Frýdka, Bičík nebo lehce zraněný Vácha na ní neseděli vůbec. Letenští hodlali duel s Baníkem brzy rozhodnout, aby mohli pošetřit i další opory. Na ideální scénář ovšem vůbec nedošlo. Sparta musela k zisku tří ligových bodů vynaložit všechny síly, prohrávala a zápas rozhodla ve svůj prospěch až v posledních deseti minutách.

„Některé hráče jsme nechali odpočinout úplně, ulevit jsme během zápasu chtěli také Matějovskému a Dočkalovi. Vzhledem k vývoji to však bohužel nebylo možné, což mě mrzí," líčil trenér Zdeněk Ščasný.

Nedokážou si ulevit klidnějším průběhem

Pražané byli rádi, že vůbec vyhráli. Na hospodaření se silami nebylo během otáčení skóre ani pomyšlení. „Teď, když jdou zápasy rychle za sebou, bychom se už také jednou potřebovali brzy dostat do vedení, abychom si ulevili. Takhle nás zápas s Baníkem stál hodně sil," potvrzoval záložník Bořek Dočkal.

Pozitivem samozřejmě je, že po téměř dvouměsíční pauze se na hřiště vrátil kapitán Lafata - a hned vyrovnávacím gólem zavelel k obratu. „Šedesát minut také slušně odehrál Hušbauer, pak mu došla šťáva. Víc čekáme od Paixaa. V přípravě byl výborný, tentokrát těžkopádný, ale nebyl to jeho obraz," hodnotil kouč.

Do odvety s CSKA může jít Sparta s dobrou náladou. „Výhra nad Baníkem směrem k odvetě až takový význam. Z Moskvy přijede kvalitativně úplně jiný soupeř," poukázal Ščasný.

Duel CSKA s Machačkalou si nastuduje během neděle. „Měli jsme v Moskvě člověka, který sledoval soupeře na živo. Já si zápas prohlédnu také. Více nám ovšem asi ukáže naše první utkání v Moskvě," avizoval Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články