Hlavní obsah

Musíme se vyvarovat laciných chyb, ví Dočkal

Praha

Podobně jako v Jihlavě, ani v sobotu doma s Ostravou se Sparta nevyvarovala trápení v koncovce po většinu zápasu a zbytečných chyb. V nich vidí problém i záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Bořek Dočkal se raduje ze vstřelení gólu proti Baníku Ostrava ve druhém kole Synot ligy.

Článek

Vyhráli jste 3:1, ale zápas dlouho hodně připomínal dobývání branky jako v prvním kole s Jihlavou...

Nemyslím si, že by sobotní zápas měl stejný charakter jako ten v Jihlavě. Baník byl dopředu mnohem odvážnější, hrál aktivněji. Byly tam pasáže, kdy jsme stříleli a oni nám padali do ran, ale nebylo to jen o dobývání jako v Jihlavě. Jen jsme Baníku dovolili svými chybami až moc šancí.

Zmínil jste chyby, z nichž mohl Baník už v první půli dvakrát skórovat. Padala v kabině o přestávce na toto téma ostrá slova?

No... Nebudu říkat konkrétní věci, které jsme si v kabině řekli. Samozřejmě jsme věděli, že jsme do zápasu nevstoupili moc dobře.

Čím si vysvětlujete tolik chyb v obraně?

Těžko duel s Baníkem srovnávat s tím v Moskvě. Tam hrála obrana dobře, šlo spíš o individuální chyby v rozehrávce. V sobotu jsme měli být důraznější v dostupování a přerušovat zárodky akcí už dřív. Samozřejmě jsme se měli vyvarovat i laciných chyb v rozehrávce. V každém utkání byly nějaké, ale jiného charakteru. Musíme se jich však vyvarovat v každém případě.

Otočili jste zápas, v němž jste prohrávali. Berete to jako pozitivum?

Věřím, že to pozitivum je. Teď bych to ale neřešil. Sezóna přinese takové zápasy, kdy to nejde a je potřeba je zvládnout. Určitě jsme chtěli tohle utkání zvládnout lépe a klidněji. Pro nás je velice pozitivní, že jsme dokázali tak těžké utkání otočit.

Nebyl problém v sedmi změnách, které udělal trenér Ščasný v sestavě oproti duelu v Moskvě?

To si nemyslím. Ti hráči tady od toho jsou, abychom mohli zarotovat a pošetřit síly. Přípravné období skončilo před čtrnácti dny a to byli všichni v zápřahu. Kdyby to bylo po půl roce, kdy by ti hráči nenastupovali, možná by to byl problém, teď určitě ne. V nabitém programu je rotace v sestavě potřeba.

Dá se vzít z utkání s Baníkem nějaké poučení pro středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva?

To bude úplně jiný zápas se soupeřem, který je kvalitativně také jinde. Spíš je třeba se poučit z prvního zápasu u nich. Z toho se dá vzít víc. Ze sobotního jen to, co jsme mohli řešit lépe individuálně i systémově.

S Baníkem jste udělali poměrně hodně chyb v obranné fázi i při rozehrávce. Není to před středou varování?

Určitě ano. Ostrava měla vpředu jednoho maximálně dva hráče, kteří nám ale svým důrazem dělali problémy. CSKA má mnohem více kvalitních hráčů dopředu. Dokázalo by taková zaváhání využít a bolelo by nás to mnohem víc. Z toho se musíme poučit.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články