Hlavní obsah

Penalta byla poslední hořká pilulka ke spolknutí, povzdechl si plzeňský kouč Koubek

Praha

S výkonem spokojenost, s výsledkem přesně naopak. Zhruba tak hodnotil sobotní porážku 0:1 na Dukle kouč Plzně Miroslav Koubek. „Musíme být zklamání, odjíždíme s prázdnou po dobrém výkonu. Měli jsme pět, šest gólových šancí, většinou velké, potom i penaltu. A nemáme nic," uvedl Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kovařík (vpravo) po neproměněné penaltě během utkání 2. kola Synot ligy.

Článek

Pět změn v sestavě, které Koubek udělal oproti úternímu úvodnímu duelu 3. předkola Ligy mistrů na půdě Maccabi Tel Aviv (výhra 2:1), nebylo znát. Plzeň hrála solidně, vytvářela si šance. Jenže nakonec nedala ani penaltu a odjela s prázdnou. Jan Kovařík z pokutového kopu netrefil ani branku.

„Honza je z toho sám nešťastný. Penalta pro nás byla poslední hořká pilulka, kterou jsme museli v zápase spolknout," pověděl Koubek, který dal volno kapitánu Davidu Limberskému a útočníkovi Janu Holendovi. „Vzal jsem brejkovější útočníky, Holenda dostal volno. Limberský si přivezl z Tel Avivu menší zranění, nechtěli jsme nic riskovat. Do středeční odvety bude v pořádku," ujistil kouč.

Když se Kovařík rozbíhal k exekuci, kouč Dukly Luboš Kozel už přemítal, jak zareaguje na stav 1:1. „Honzu jsem trénoval v juniorce Slavie, vím, že má výtečnou kopací techniku, počítal jsem, že promění," přiznal Kozel, který se s Duklou dočkal první výhry nad Plzní v české lize.

Kozel: Porazit Plzeň je stejné jako porazit Spartu

„Je to stejné jako porazit Spartu. Loni jsme na Spartu narazili také v situaci, kdy měla mezi poháry, jako nyní Plzeň. Cítíte potom větší šanci uspět, hráči soupeře mají určitě v hlavách, že důležitější zápas hrají v příštím týdnu," uvedl Kozel, jenž připustil, že jeho mužstva se drželo štěstí.

„Minule na Slovácku jsme dostali čtyři góly z pěti střel. Teď při nás stálo štěstí, ale někdy ho musíte mít," dodal spokojený Kozel.

Reklama

Související témata: