Hlavní obsah

Vystřelil Dukle výhru, pak se špičkoval s Kolářem. Plzeň neměla moc šancí, řekl Berger

Praha

Pozápasový rozhovor s hrdinou sobotního zápasu fotbalové Synot ligy na Julisce, záložníkem Dukly Tomášem Bergerem, zvolna plynul. Když se stočila řeč na množství šancí Plzně, střelec vítězné branky podotkl, že na šance rozdíl velký nebyl. Když to zaslechl procházející záložník Plzně Daniel Kolář, zareagoval. A oba někdejší spoluhráči z Viktorie se začali špičkovat...

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Berger z Dukly se raduje z gólu proti Slovácku.

Článek

„V prvním poločase měla Plzeň jen hlavičku Vůcha z malého vápna, ve druhém penaltu. Jinak další větší šanci neměla," podotkl Berger, jenž v 77. minutě dorážkou zblízka připravil úřadujícímu mistrovi porážku 0:1.

„A co ta moje šance?," vstoupil s úsměvem do debaty Kolář, kterému v prvním poločase chytil brankář Dukly Filip Rada jistý gól. „Jakou?," zeptal se ho Berger. „Do prázdný branky, jak mi to Radič vytáhl," zněla odpověď. „No jo, já měl zase střelu do tyče," culil se Berger, jenž upozornil na svoji ránu z trestného kopu, která skončila na tyči. „Ale herně byla Plzeň asi lepší," uznal nakonec Berger.

Když dvě minuty poté, co získal Dukle vedení, kopal soupeř penaltu, pomyslel si, že to proti Plzni s výhrou zase nevyjde. „Nebylo mi dobře, byl jsem zklamaný. Když ji nedal, bylo mi líp," smál se Berger. "Konečně jsme je porazili," lebedil si.

V uplynulé sezóně vstřelil gól kompletnímu elitnímu triu, tedy Plzni, Spartě i Jablonci, nyní se prosadil opět proti Viktorii. Připadá si jako specialista na velké kluby? „Tak to neberu, spíš je to shoda náhod. Prostě jsme vyhráli, jsem šťastný, víc nevím, co k tomu říct," dodal spokojený Berger.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Teplice - Č. Budějovice 1 : 1 33. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články