Hlavní obsah

Jdeme správnou cestou, ujišťuje kouč Baníku navzdory kolapsům v koncovkách

Praha

Nemají po dvou kolech ani bod a potvrzují tím prognózy škarohlídů, že s uhájením prvoligové příslušnosti budou mít velké starosti. Jenže všechno mohlo být jinak. V Brně fotbalisté Baníku Ostrava prohráli až penaltou dvě minuty před koncem, na Spartě zase ve druhé půli vedli a podlehli až závěrečnému náporu favorita v posledních deseti minutách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář byl na Letné blízko velmi cenného vítězství.

Článek
Fotogalerie

Je to k vzteku. Nemají nic, přitom na hřištích soupeřů mohli reálně uhrát všechny body. V Brně měli za nerozhodného stavu kopat penaltu, kterou však rozhodčí nařídil až pro domácí. Na Letné měli z brejků spoustu šancí, a kdyby vedli víc než o gól, Sparta už by se nejspíš nezvedla. Jako by však Baníku v závěru zápasů docházel dech.

„Je pravda, že v koncovkách jsme přišli o šest bodů. V Brně po individuálních chybách, na Spartě jsme už při tlaku domácích nestačili soupeře dostupovat," srovnával trenér Radomír Korytář po sobotní porážce 1:3 v Praze.

„Jsem hodně naštvaný na některé hráče, kteří přišli do utkání a nepřidrželi balon, takže jsme pak byli pod tlakem. Nevydařené závěry nejsou kondicí. Předváděli jsme celý zápas aktivní fotbal, který bere hodně sil - a tak kvalitní soupeř jako Sparta chyby využije. Je to k zamyšlení, jdeme ale správnou cestou," poukázal kouč.

Dva nezaměstnaní jsou příslibem

Baník byl každopádně na Letné po roce zase blízko velké senzaci. „Těžce se mi hodnotí. Zdálo se, že jsme si mohli odvézt i tři body. Do přestávky jsme mohli klidně vést o tři góly, nikdo by se nedivil. Ve druhém poločase jsme se ujali vedení, ale v závěru rozhodla síla soupeře, který nás posledních dvacet minut přehrával. Kdyby Sparta neměla Lafatu, třeba by zápas bodově ani nezvládla... Dobře jsme se na ni připravili, měla s námi obrovský problém," cení si Korytář.

Baník ukázal, že pro zápasy na hřištích soupeřů má šikovné brejkové hráče. Třeba takový Mondek se dostal hned do tří gólových šancí. Příslibem byl také výkon Engelmanna s Ježdíkem. Dva hráči, kteří v létě přispěli týmu fotbalistů bez angažmá k neoficiálnímu titulu mistrů Evropy, mužstvo posílili na poslední chvíli.

„V tréninku se jevili dobře a po Brně jsem apeloval na vedení, abychom je angažovali. Jsem rád, že se to den před utkáním na Spartě tak tak stihlo. Podali kvalitní výkon, jen škoda, že Engelmann nevydržel na hřišti delší dobu. V kempu hráčů bez smlouvy měli tréninky a zápasy, ale přece jen pak odpadl, což nás oslabilo," hodnotí kouč.

Baroš přijede do Vítkovic

Jeho tým teď má před sebou pikantní duel. Ve třetím kole nastoupí místo na Bazalech poprvé ve Vítkovicích. A zrovna proti Mladé Boleslavi, v jejímž dresu může nastoupit Milan Baroš. Idol ostravských fanoušků, který se nechal slyšet, že by za Baník klidně hrál dál i zadarmo, ale že vedení o něj prostě nemělo zájem.

Je tedy otázka, zda budou skalní příznivci fandit svému Baníku, nebo spíš svému Milanovi...

„Zatím jsme se v kabině o dalším zápase nebavili. Teď už budeme ve Vítkovicích i trénovat, stadión je velmi pěkný. Snad nás lidi podpoří a hráči se tam budou těšit," doufá Korytář.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články