Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 2:2 Klokani pokazili Jablonci oslavy jubilea, neboť ho obrali o body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Acosta 0 : 1
12. Wágner (penalta) 1 : 1
47. Čížek 1 : 2
79. Masopust 2 : 2
Záznam online reportáže

Klokani pokazili Jablonci oslavy kulatých sedmdesátin, při nichž nad Střelnicí explodoval ohňostroj a severočeský klub představoval největší osobnosti své historie uváděné do síně slávy. Podceňovaní Pražané totiž na začátku obou poločasů dvakrát udeřili a favorizovaní Šilhavého svěřenci se zmohli jen na vyrovnání. Pro Jablonec byla remíza o to víc hořká, že ho o body obral jeho bývalý hráč Čížek, který ještě na jaře na Střelnici hrával a s nímž se domácí před zápasem loučili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Žádný respekt, natož pak úcta k domácímu jubilantovi. Klokani začali na severu Čech až nečekaně odvážně a už po šesti minutách váhavou a nedůraznou jabloneckou obranu ztrestali. Spolupráce dvou legionářů v jejich dresu jim k tomu dopomohla, neboť Rus Akulinin propasíroval přihrávku na Acostu u Uruguaye a ten pod tělem padajícího Hrubého propasíroval míč do sítě.

Ani přísná penalta nepomohla

Šilhavého svěřence, kteří oproti středečnímu duelu proti Kodani nastoupili se čtyřmi novými tvářemi v základní sestavě, rychlá trefa evidentně zaskočila a nic jim nepomohlo ani to, že promptně vyrovnali. Wágner předvedl při pokusu obtočit se kolem Šmída volný pád a sudí nařídil hodně přísnou penaltu.

Sám Wágner ji proměnil, jenže srovnané skóre se do zlepšené hry domácího mužstva dlouho nepromítalo. Bylo v ní až příliš zdlouhavosti, nepřesností, takže zůstávalo u optické převahy, které ovšem chyběl důraz, pohyb, nápad a zakončení.

Největší příležitost postarat se o obrat měl opět Wágner, jenž dva kroky před odkrytou bránou Zlámala pálil vysoko nad. Klokani tak mohli jít před přestávkou podruhé do vedení, jenže hlavičkující Akulinin trefil míč příliš slabě, než aby Hrubého překonal.

Hektika přinesla jen vyrovnání

Pár desítek vteřin po přestávce sice nehlavičkoval Čížek o nic důrazněji, ale na gól to stačilo. Po obrovské minele domácí obrany totiž Akulinin podruhé parádně nacentroval a exjablonecký klokan pohodlně skóroval.

Jablonec od té chvíle sevřel soupeře do kleští, na Zlámala létala jedna střela za druhou, jen třeba Wágner měl na noze a hlavě dva góly. Vyrovnat ovšem mohli i Tecl nebo třeba Rossi, ale brankář klokanů dlouho odolával.

Až jedenáct minut před koncem ho střídající Masopust přece jen překonal a zachránil domácím alespoň remízu. Na víc se Jablonec, který už zcela upustil od své hry a posílal do šestnáctky Pražanů pouze nakopávané balóny, nezmohl. Doležal trefil v závěrečném hektickém náporu pouze břevno, takže body se dělily.

Oslavy jubilea tudíž měly pro domácí hořkou příchuť.

Jablonec - Bohemians 2:2 (1:1)
Branky: 12. Wágner pen, 79. Masopust. - 6. Acosta, 47. Čížek. Rozhodčí: Paták - Kotík, Fišer. ŽK: Crnkič, Hübschman - Šmíd, Zlámal. Diváci: 4188.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Crnkič (65. Masopust), Rossi (80. Martin Doležal I.), Trávník, Tecl (71. Mingazov) - Wágner. Trenér: Šilhavý
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Bartek, Jindřišek, Jirásek, Čížek (82. Gajič), Acosta (90. M. Jarolím) - Akulinin (76. Schick). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: