Hlavní obsah

Čížek to byl, kdo pokazil Jablonci oslavy. Proto jsem gól vůbec neslavil, přiznával

Pro Jablonec hodně hořká remíza. Zvláště, když ho o body připravil jeho bývalý hráč, s nímž se domácí před zápasem slavnostně rozloučili a jemuž i pamětní medaili přímo na trávníku předávali. Už jako klokanovi, neboť šestatřicetiletý Tomáš Čížek odešel v létě ze Střelnice k vršovickému Botiči a na sever Čech přijel jako host. A dokonce v den, kdy jablonecký fotbal slavil kulaté sedmdesáté výročí... Jenže právě hráč, který toho v Jablonci při nesčetných návratech spoustu prožil, mu gólem oslavy pokazil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Tomáš Čížek.

Článek
Fotogalerie

„Proto jsem také gól ani neslavil, to by bylo hodně blbé. Ale obrovskou radost jsem z něho samozřejmě měl," přiznával šestatřicetiletý záložník po trefě hlavou v samém úvodu druhé půle. „Bylo to snad popáté, nebo pošesté v kariéře, kdy jsem skóroval hlavou," nepopíral, že hlavou střílel góly skutečně výjimečně.

Parádní přihrávka ukrajinského legionáře Akulinina ho však k hlavičce a gólu doslova vyzvala.

„Chtěl jsem si zápas užít se vším všudy a to se povedlo. Včetně mého gólu a bodu, který jsme získali," pochvaloval si Čížek návrat do Jablonce, při němž ho příjemně překvapili i fanoušci.

„Ti domácí, stejně jako ti naši, kteří nás na Střelnici doprovázeli," děkoval na obě strany, jež si přece jen ještě trochu pletl.

Kritiku si vzali k srdci

„Ne, teď jsem klokan, a proto jsem rád, že jsme tady bodovali, což se v dalších zápasech hned tak někomu nepovede. Dobře jsme se na Jablonec připravili, hráli kompaktně, v bojovnosti jsme ho předčili, takže remíza byla zasloužená," glosoval remízu, která Severočechům pokazila oslavy jubilea.

„Nám naopak po nepovedeném vstupu do ligy spravila náladu. Pomohlo, že po zápase se Zlínem jsme si všechno vyříkali a každý v kabině slyšel, že takhle se liga hrát nedá. Ještě důležitější ale bylo, že si všichni vzali kritiku k srdci. Na našem výkonu to bylo patrné," chválil proměnu Pražanů exjablonecký klokan Čížek.

Reklama

Související témata: