Hlavní obsah

Kouč Liberce čeká od Slavie fakturu. Něco jsem rozbil, připustil po bouři v kabině

Praha

Kouzlo nechtěného. Před sezónou ho fotbalová Slavia lákala do svých služeb. Trenér Jindřich Trpišovský si to však nakonec z Viktorie Žižkov namířil do Liberce. A po vzájemném duelu v Edenu teď bude vršovický klub dost možná po kouči požadovat náhradu škody. „Něco jsem rozbil,“ připustil Trpišovský, že přestávka v kabině hostů měla pěkně divoký průběh.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský se umí pořádně rozčílit...

Článek
Fotogalerie

Žádný tuctový průběh. Po 65 sekundách fotbalisté Liberce v Edenu vedli. Ve 13. minutě už zase prohrávali. Po přestávce byli celý druhý poločas lepší, ale nakonec se rozešli se Slavií s remízou 2:2.

„Utkání jako na Matějské. Chvíli nahoře, chvíli dole, pak zase nahoře. Každopádně jsem byl hodně rozezlený, jak lehkovážně jsme ztratili vedení," líčil kouč Slovanu.

Do druhé půle poslal Šurala, který výkon týmu hodně zvedl a hned po deseti minutách vyrovnal na 2:2. „Nejsem si jistý, jestli jsme se zvedli jeho příchodem, nebo tím, co se dělo v kabině," ušklíbl se kouč.

Jeho proslov měl grády. „Ze Slavie mi asi přijde faktura. Něco jsem tam rozbil... Vyříkali jsme si to ale ku prospěchu věci. Formy bývají různé," líčil Trpišovský již klidně po utkání.

Spokojenost na 80 procent

Nový kouč diriguje tým, který v létě prošel velkou obměnou kádru. Po dvou kolech má v ligové tabulce čtyři body.

„Se začátkem sezóny asi můžeme být spokojení. Porazili jsme Mladou Boleslav, v poháru také izraelskou Šmonu a remizovali na Slavii. Kdyby nám to řekli před sezónou, asi bychom to brali. Dojem nám ovšem kalí lacino inkasované góly, se Šmonou i na Slavii, kde jsme mohli vyhrát. Je to tedy spokojenost tak na 80 procent," přemítá kouč.

Šmonu jeho tým ve čtvrtek doma porazil 2:1. Tři dny poté pak Slovan nastoupil v Edenu s pěti změnami v základní sestavě. „Chtěli jsme rozložit síly. Víme, jaké peklo nás vzhledem ke klimatickým podmínkám ve čtvrtek v Izraeli čeká. Proto třeba Šural začínal jen na lavičce, proto i Pavelka šel ze hřiště dolů dřív," poukázal Trpišovský.

Postoupí Liberec přes Kirjat Šmonu do další fáze Evropské ligy?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 6993 čtenářů.

Reklama