Hlavní obsah

Fillovy trefy táhnou Teplice. Pro svou hru góly potřebuji, říká záložník žlutomodrých

Teplice

Jak má vypadat přínos ofenzivní posily pro tým, předvádí zatím v Teplicích záložník Martin Fillo. V úvodním kole fotbalové Synot ligy proti Olomouci vstřelil svůj premiérový gól v novém dresu a v duelu se Slováckem znamenala jeho branka z penalty základní kámen na cestě k vítězství 2:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Martin Fillo (vlevo) a obránce Slovácka Juraj Chvátal v zápase 2. kola Synot ligy.

Článek

„Na pokutový kop nebyl určen nikdo. Chtěl to zkusit Honza Krob, ale řekl jsem, že ji kopnu a jsem rád, že jsem ji proměnil. S Honzou jsme se rychle domluvili a tímto mu děkuji, že mi ji přenechal. Vyplatilo se to," líčil Fillo, jenž je aktuálně nejlepším teplickým střelcem.

„Laťka je postavená vysoko. Doufám, že jsem si na sebe neupletl bič. Snad nám vítězství pomůže do dalších zápasů k získání sebevědomí. Pro svou hru góly potřebuji, nejdůležitější jsou však body. Proti Slovácku jsme se posledních deset minut báli o výsledek, ale kluci vzadu to uhráli s nulou, takže spokojenost," kvitoval záložník solidní teplické představení.

Zvyká si na tréninkový i herní styl trenéra Davida Vavrušky. „Kouč je hodně náročný, ale když budeme sklízet ovoce v podobě úspěšných výsledků a budeme hrát nahoře, pro Teplice jen dobře," vystihl motto klubového snažení. Váží si místa v základní sestavě. „Konkurence je tady velká, čemuž odpovídá i dřina během týdne v přípravě na zápasy. Někteří se ani nevejdou na lavičku, ale bojují o svou šanci," podotkl Fillo. Do nominace se například nedostali ani Matula nebo Bratanovič.

V příštím kole hrají Teplice v Příbrami na půdě týmu, v němž Fillo působil v minulé sezóně. „Všechny kluky tam znám. Prožil jsem v Příbrami hezké období a partu jsem si oblíbil. Vedení v poslední době sbírá kvalitní hráče jako Bednáře, nově i Rezka a další. Na zápas s nimi se těším, ale pojedeme tam s jednoznačným cílem urvat vítězství. Chceme pokračovat ve vzestupných výkonech," naznačil odhodlání teplický záložník.

Reklama

Související témata: