Hlavní obsah

Bod ze Slavie bereme, ale mohli jsme mít i tři, ví zachránce Šural

Nový Slovan má sílu. Fotbalisté Liberce to demonstrovali i v nedělním ligovém duelu na Slavii. Po divokých změnách skóre v Edenu remizovali 2:2, celý druhý poločas však byli lepší a šli za vítězstvím. „Chtěli jsme tři body, ale jeden bereme, je z venku. Také si však myslím, že jsme druhý poločas měli k vítězství blíž,“ přikyvoval Josef Šural, autor druhé branky Severočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Autor vyrovnávací branky, liberecký Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Slovan přijel do Prahy mezi dvěma pohárovými duely s izraelskou Šmonou, proto kouč Trpišovský některé hráče šetřil a v sestavě udělal hned pět změn. Proto i Šural první poločas proseděl jen na lavičce. Do druhé půle však vtrhl jako velká voda a už po deseti minutách vyrovnal na konečných 2:2.

„Nenastoupil jsem do základu z jasného důvodu. Hrajeme teď ob tři dny, proto trenér sestavu protočil. Máme docela široký kádr. Ve čtvrtek v odvetě Evropské ligy v Izraeli dostanou šanci zase jiní, není k tomu co dodávat," poukázal liberecký zachránce.

Šural hru Slovanu výrazně oživil. „Vyztužil levou stranu, je hodně šikovný, měl chuť a vletěl tam. Pepa se hodně vydal. Hraje poctivější fotbal než loni, maká pro mužstvo," cení si kouč Jindřich Trpišovský.

Prohospodařili skvělý vstup

Liberec se Bakošovou hlavičkou ujal vedení již v 65. sekundě, ve 13. minutě už ovšem prohrával 1:2... „Měli jsme skvělý vstup, hned první standardka a gól. Asi jsme si mylně řekli, že to půjde samo, jenže Slavia vstala z mrtvých a rychle skóre otočila. Není vůbec jednoduché inkasovat již ve 2. minutě. Naštěstí jsme i my aspoň srovnali," líčil Šural.

Po Coufalově centru se obtočil kolem Švece a na dlouhou nohu špičkou kopačky poslal míč do brány. Obránce sice reklamoval faul, také slávistický trenér Dušan Uhrin však uznal, že o žádný nedovolený zákrok nešlo.

„Možná reklamoval faul, ale nemyslím, že tam bylo něco za hranou. O takovém lehkém držení bychom my útočníci mohli něco povídat," pousmál se Šural.

Postoupí Liberec přes Kirjat Šmonu do další fáze Evropské ligy?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 6993 čtenářů.

Reklama