Hlavní obsah

Disciplinárka udělila pokutu 30 tisíc korun Baníku Ostrava

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR na čtvrtečním zasedání udělila pokutu 30 tisíc korun Baníku Ostrava. Slezský klub pyká za nevhodné chování svých fanoušků v posledním 30. kole minulé ligové sezóny.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Fanoušci Baníku při posledním ligovém zápase na Bazalech.

Článek

Komise ve čtvrtek také zahájila řízení s Jabloncem kvůli nedostatečné pořadatelské službě a chování části domácích diváků v duelu 2. kola s Bohemians 1905. Fanoušci při utkání ukázali protiislámský transparent.

Tímto incidentem se zabývá i policie. "Zahájili jsme úkony pro podezření ze spáchání trestného činu podněcování nenávisti vůči skupině osob nebo omezení jejich práv a svobod," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Policie zatím nikoho neobvinila, sazba za podněcování nenávisti je až tři roky.

Podle Šrýtrové si policisté vyžádali obrazové záznamy z tribuny stadiónu a zároveň si nechají od vyhotovit posudek od znalce z oboru extremismu. "Znalecký posudek by nám měl dát odpověď na to, zda toto jednání naplňuje skutkovou podstatu trestného činu," dodala mluvčí. Podle ní podobný incident zatím policisté v Libereckém kraji neřešili.

V první lize v minulém kole nebyl nikdo vyloučen a disciplinárka tak nemusela řešit žádný hráčský prohřešek. V druhé lize zastavila činnost na jedno utkání za červenou kartu Bidjemu Manziovi ze Sokolova.

Reklama

Související témata: