Hlavní obsah

Engelmann chce v Baníku restartovat kariéru

Ostrava

Dva aktuální mistry Evropy hráčů bez angažmá přivábil před utkáním se Spartou do kádru ostravský Baník. Nastoupili už na Letné, domácím fanouškům se ale 28letý Václav Ježdík a o dva roky mladší Vojtěch Engelmann poprvé ukážou tuto sobotu proti Mladé Boleslavi. „Chci v Ostravě znovu nastartovat kariéru,“ svěřil se navrátilec do baníkovského dresu Engelmann, který bude prozatím na podzim v Ostravě hostovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Vojtěch Engelmann (vpravo) v souboji se sparťanem Markusem Steinhöferem.

Článek

Do Baníku se vracíte po roce a půl. V čem je tento tým jiný?

Především stadiónem. Styl hry je podobný, akorát jsou tady jiní hráči. I když polovinu kluků znám ze svého dřívějšího působení v Ostravě. Možná i proto pro mne nebylo vůbec těžké do týmu zapadnout. To prostředí tady znám.

Na konci roku 2013 jste odcházel jako opora týmu. Ve čtrnácti utkáních jste za Baník vstřelil čtyři branky a byl jste nejproduktivnějším členem tehdejšího kádru. Ale v Bohemians ani v mateřské Dukle jste se neprosadil. Čím to?

V Dukle jsem toho moc neodehrál, především jsem střídal. V Bohemce jsem po pěti kolech přestal hrát a pak jsem se zranil. Hostování v Baníku beru jako restart kariéry. Chci hrát a doufám, že se mi to tady podaří.

Jak se vlastně zrodil váš příchod do Ostravy?

Přes léto jsem se připravoval v kempu hráčů bez angažmá. Trenér Korytář se na nás byl podívat a po mistrovství Evropy mi zavolal, že by mě chtěl vidět. Po dvou třech dnech na zkoušce mi řekl, že je spokojený a že by chtěl, abych zůstal. Zájem z mé strany byl také, a tak jsem tady.

Do Ostravy přicházíte s Václavem Ježdíkem jako mistři Evropy hráčů bez angažmá. Jak to berete?

Je to takový srandovní titul. Ale já si toho hodně cením. Na jednu stranu jsme byli bez práce a to moc příjemné nebylo. Na druhou stranu bylo moc hezké si na tom turnaji zahrát a navíc ho vyhrát. To vítězství nám asi pomohlo i k tomuto angažmá. Pro lidi to najednou bylo zajímavé, psalo se o tom.

Trenér vás oba na Spartě hned zařadil do základní sestavy. Střídal jste ale velmi brzy. Už v 50. minutě. Bylo to kvůli kondici?

V kondici to nebylo. Jsem dobře připravený. V kempu jsme trénovali jako v ligovém týmu. Spíš jsem byl asi trochu přemotivovaný a lítal jsem jako blázen. Za půli jsem se odvařil a pro tým bylo lepší, aby tam šel někdo jiný. Mrzelo mě, že jsem nevydržel déle. Kondičně jsem ale připravený dobře, asi jsem to přepálil.

Baník poprvé v sezóně nastoupí k domácímu utkání. A hned se utká s Mladou Boleslaví, kam přestoupil Milan Baroš...

...a právě proto předpokládám, že si nikdo nedovolí nic vypustit. Žádný pokles motivace oproti zápasu se Spartou nepředpokládám. Utkání proti Spartě je pro Baník svátkem, ale jsme profesionálové a musíme odvádět odpovídající výkony v každém utkání.

Hrát budete ale ve Vítkovicích na Městském stadiónu, na kterém si budou všichni hráči Baníku teprve zvykat. Bude to velký handicap?

Tuhle situaci se stadiónem trochu znám z minulého angažmá. Dle mého by to nemělo náš výkon ovlivnit. Tráva je zelená, jsou tam bílé čáry, dvě branky a dvaadvacet fotbalistů. Zas takový rozdíl by to být neměl. Bazaly jsou krásné a je škoda, že se Baník se musel stěhovat, ale to už nezměníme. Důležité bude, aby do Vítkovic přišli fanoušci. Mám zprávy, že je tady nějaký konflikt a že se jim na stadión moc nechce. Uvidíme.

Trenér Korytář se zmínil, že kdybyste s Václavem Ježdíkem nastoupili už v Brně, tak by Baník to utkání zvládl? Cítíte velkou důvěru?

Poslouchá se to opravdu hezky, i když nikdo neví, jestli by se to opravdu stalo. Ale je to příjemné (smích).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články