Hlavní obsah

Soud dal za pravdu Baníku. Za přestupy Hušbauera a Koukala nic doplácet nemusí

Ostrava

Ostravský Baník vyhrál další část sporu, ve kterém Arbitrážní komise Fotbalové asociace České republiky (AK FAČR) nařídila ostravskému klubu doplatit Viktorii Žižkov 8,5 miliónů korun za přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala z roku 2010.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer už coby hráč Sparty.

Článek

Obvodní soud pro Prahu 6 na základě žaloby Baníku Ostrava odložil vykonavatelnost tohoto rozhodnutí z 16. března letošního roku. „Baník v současné době nemá povinnost Viktorii Žižkov cokoliv platit," uvedl advokát Tomáš Sokol, která Baník zastupuje.

V letité kauze už v prosinci 2010 arbitráž nejprve nařídila Baníku zaplatit šest miliónů korun, ale již za tři měsíce toto rozhodnutí komise zrušila a ostravský klub od pokuty za neplnění splátkového kalendáře osvobodila. Případ se následně dostal až k soudu, který dal za pravdu Žižkovu.

Na základě toho Arbitrážní komise Fotbalové asociace ČR v březnu tohoto roku opětovně rozhodla, že Baník Ostrava musí Viktorii Žižkov téměř 8,5 miliónu korun zaplatit. Své rozhodnutí odůvodnila opakovaným neúspěšným pokusem o smír mezi účastníky. „V rámci orgánů FAČR jsme již neměli žádnou možnost odvolání, a proto jsme se obrátili na soud," přiblížil majitel klubu Petr Šafarčík.

Klub u Obvodního soudu pro Prahu 6 podal dvě žaloby. Žalobu na vyslovení neplatnosti tohoto rozhodnutí a Žalobu na zrušení samotného rozhodčího nálezu. „Důsledky případného soudního rozhodnutí, podle něhož AK FAČR je rozhodčí komisí ve smyslu Nového občanského zákoníku si musí především interně posoudit FAČR. Všechna rozhodnutí AK FAČR bude soud moci přezkoumat dle Zákona o rozhodčím řízení," doplnil Sokol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články