Hlavní obsah

U ligového křtu stadiónu ve Vítkovicích bude i Baroš. Jako soupeř!

Ostrava

Dlouhých jednadvacet let čekal fotbalový stadión ve Vítkovicích na ligový tým, pro nějž by byl domovem. Po sestupu Vítkovic, které na něm odehrály poslední ligový zápas 8. června 1994 proti Liberci (1:1), se dočká až v sobotu, kdy na nově zrekonstruovaném stánku za téměř miliardu korun odehrají od 20:15 první domácí zápas sezóny fotbalisté Baníku Ostrava.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Fanoušci Baníku při posledním ligovém zápase na Bazalech. Na stadión do Vítkovic jich mnoho nedorazí.

Článek
Fotogalerie

Tři zápasy odehrál ve Vítkovicích z důvodu chybějícího vyhřívání na Bazalech Baník už v sezóně 2009/2010 a ve všech případech před téměř vyprodanými ochozy. Definitivní stěhování ale přijali příznivci slezského klubu velmi vlažně.

I proto, že stadión leží v moravské části Ostravy. Hlavním důvodem jejich nezájmu o domácí zápasy Baníku jsou ale spory s vedením klubu. Fandové bojkotovali už letošní jaro a nepřijdou zřejmě ani tentokrát, kdy do Ostravy přijede Mladá Boleslav a v jejich dresu legenda Baníku Milan Baroš.

Také on se po minulé sezóně nerozešel s vedením Baníku zrovna v dobrém. „Myslel jsem, že už to dokopu v Ostravě, ale to se bohužel nepovede," řekl po posledním utkání na Bazalech třiatřicetiletý Baroš a zamířil do Mladé Boleslavi. „V Ostravě jsem vyrůstal, Baník je klub mého srdce, ale teď jsem hráčem Boleslavi a udělám vše, abychom vyhráli. No a po zápase budu zase fandit Baníku," svěřil se Baroš před vůbec prvním utkáním proti ‚své' Ostravě.

Baroš nastoupí, tuší Korytář

Za velmi zvláštní zápas považují televizní duel i domácí. „Bude nezvyklé ho vidět na straně soupeře," řekl trenér Baníku Radomír Korytář, který je přesvědčen, že kouč Jarolím exostravského útočníka vyšle na trávník od první minuty.

„Ačkoliv v minulých utkáních naskakoval až na poslední čtvrthodinku, předpokládám, že tentokrát nastoupí v základu. Jsme na to připraveni. Milan je pro každou obranu velké nebezpečí, ale věřím, že ho uhlídáme. I proto, že jej dobře známe," řekl Korytář.

Baník začal sezónu dvěma zápasy venku a oba prohrál. O to více chce doma uspět. Bude to mít však velmi složité. Kromě jednoho tréninku a prohraného zápasu s Karvinou (0:3) v přípravě, se na domácí trávník Městského stadiónu dostal v pátek v podvečer teprve potřetí.

„Není ideální, že ve Vítkovicích můžeme trénovat jen jednou před domácím utkáním. Ale musíme se s tím poprat. Nejsme jediný klub v Evropě, který to tak má," upozornil Korytář, který věří, že po dvou porážkách v Brně (1:2) a na Letné se Spartou (1:3) tentokrát jeho tým uspěje.

„Přes prohry mám ze startu do ligy dobrý pocit. V přípravě se nám moc nedařilo, ale jak výkon v Brně, tak na Spartě byl dobrý. Líbila se mi předvedená hra, tak především to, kolik šancí jsme si vytvořili. Věřím, že si formu přeneseme do sobotního utkání," řekl trenér Korytář.

Reklama