Hlavní obsah

Poprvé jsem porazil bráchu, jásal brněnský Michal Škoda

Brno

V prestižním souboji bratrů Škodových měl tentokrát navrch dosud méně známý Michal. Díky jeho trefě zdolali brněnští fotbalisté v předehrávce 3. kola nejvyšší soutěže Slavii 1:0. Sourozenec Milan ani nikdo z jeho spoluhráčů gól nedal, a tak tým z Edenu na premiérový triumf v nové sezóně stále čeká.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Zbrojovky Michal Škoda dává gól brankáři Slavie Martinu Berkovci.

Článek

„Jsem strašně rád, že jsem konečně bráchu porazil. Vůbec poprvé. Chtěl jsem odčinit předchozí utkání v Boleslavi, které se mi moc nepovedlo. Proti Slavii jsem snad zahrál mnohem líp a ještě se mi povedlo vstřelit důležitou branku. Jsem hrozně spokojený," radoval se Michal Škoda, který se v letní pauze vrátil do Brna z hostování v Českých Budějovicích.

V klíčovém okamžiku se mu na konci úvodní půlhodiny povedlo přejít přes dva protihráče. „Levačkou jsem obhodil brankáře. Pěkný gól," pochválil se s úsměvem. Slávistický bratr Milan mu gratuloval hned po skončení utkání přímo na hřišti. „Volat mu teď pár hodin rozhodně nebudu. On když prohraje, tak strašně zuří," uculoval se brněnský Škoda mladší.

Zbrojovka sice skoro celou druhou půli jen bránila těsné vedení, do vyložené gólové šance ovšem Pražany téměř nepustila. „Slávisté asi byli technicky lepší, avšak víc střeleckých příležitostí jsme měli my," tvrdil brněnský kouč Václav Kotal. „Kupříkladu Pašek měl na hlavě druhou branku. Jsem přesvědčený, že jsme zvítězili zaslouženě. Máme solidních šest bodů a můžeme jet za týden s čistou hlavou do Olomouce," liboval si.

Slavia? Pro gólmany žádný postrach...

Slávistům se s jediným bodíkem dýchá mnohem hůř. „Zase jsme skoro nevypálili na bránu. Nebo možná jednou. Soupeřovi gólmani mohou být pokaždé v naprostém klidu," posteskl si brankář Slavie Martin Berkovec. „V Brně se nám bohužel dlouhodobě nedaří a já netuším proč. Přitom skoro vždycky padneme o gól. Liga se naštěstí teprve rozbíhá a my už musíme příště proti Jihlavě zabrat," předsevzal si.

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší si posteskl, že jeho tým se začal opět zlepšovat až po obdržené brance. „Jenže jsme v soupeřově šestnáctce postrádali důraz. Šancí jsme si vypracovali minimum, ale po závaru v závěru střetnutí jsme prý měli kopat penaltu. Místo toho jsme dostali žlutou kartu. Já jsem ale tu situaci dobře neviděl," připustil Uhrin. „Máme po třech kolech jeden bod, a to je málo," uznal.

Reklama

Související témata: