Hlavní obsah

Baník - Ml.Boleslav 2:2Boleslav v Ostravě stáhla dva góly, ale na výhru už to nestačilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Narh 1 : 0
28. Narh 2 : 0
36. Kouřil (vlastní) 2 : 1
53. Skalák 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy remizovali ve třetím kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2 a dočkali se prvního bodového zisku v sezóně. Po dvou gólech Francise Narha měli ve své premiéře na stadiónu ve Vítkovicích nakročeno i k výhře, jenže o dvoubrankový náskok přišli a při velkém tlaku soupeře v závěru museli být rádi i za bod. Hostující Jiří Skalák kromě vyrovnávací trefy dvakrát orazítkoval břevno.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Davor Kukec (vpravo) z Baníku v souboji s Janem Šislerem z Boleslavi

Článek

Boleslav si ve Vítkovicích rychle vynutila územní převahu. Domácí obrana se poprvé na kolenou ocitla v 11. minutě, ale Pavlenka při Čermákově příležitosti reflexivně vytlačil míč těsně vedle tyče. Platonickému tlaku Boleslavi odzvonil ve 14. minutě Narh. Když to vypadalo, že slibný brejk prováhal, jakoby z nouze se do míče opřel z dvaceti metrů a parádně ho pověsil k tyči.

Hra na rychlé protiútoky domácím seděla. Narh ve 26. minutě centrem vybídl Kukece a jeho jedovatou ránu pod břevno Šeda s námahou vyškrábl. Po nevyužité šanci hostujícího Magery už Ostrava z dalšího kontru opět udeřila. Zpoza šestnáctky se kolem Šislera ranou pod břevno zase prosadil Narh.

Stadion ve Vítkovicích vzápětí mohutně zabouřil třetí. To když hostující kouč Jarolím poslal na rozběhání Baroše, ale v momentu, kdy už měl ostravský odchovanec namířeno na trávník, Zahustel s pomocí šťastné teče domácího stopera Kouřila snížil a Barošův příchod na hřiště oddálil až na start druhé půle. Mezitím Skalák málem srovnal, avšak s míčem se dostal blízko před Pavlenku a už ho nestihl obstřelit.

S Barošem přišel v půli na trávník i Ščuk a s nimi se na kopačky Středočechů vrátila také převaha. Po ideální Magerově přihrávce za obranu ji už v 52. minutě zúročil Skalák, který tváří v tvář nedal Pavlenkovi šanci a připsal si druhý gól v sezoně.

Boleslav pak soupeře sevřela, ale Magera přestřelil a Skalákův trestný kop z úhlu nečekaně skončil na břevnu. Třináct minut před koncem se vyznamenal Pavlenka, který vytáhl nad horní tyč pohotovou Čermákovu hlavičku. Břevno dnes stálo na ostravské straně a v 84. minutě ho Skalák podruhé orazítkoval z přímého kopu. První bod sezony ale nakonec domácím vychytal Pavlenka, který v 88. minutě chytil i velkou šanci Magery.

Fotbalová Synot liga - 3. kolo:
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:2 (2:1)
Branky: 14. a 28. Narh - 36. vlastní Kouřil, 53. Skalák. Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Caletka. ŽK: Kukec, Mensah - Malpon. Diváci: 6091.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mensah - Mondek (86. De Azevedo), Kukec, Engelmann (67. Mišák) - Narh (58. Alispahič). Trenér: Korytář.
Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Šisler, Kúdela, Bořil - J. Rada, Malpon (46. Ščuk) - Zahustel (46. Baroš), Magera, Skalák - Čermák (81. Chramosta). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: