Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 2:2Pohárové trauma Plzeň poznamenalo, s oslabeným Slováckem jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hořava 1 : 0
45. Došek 1 : 1
73. Daníček 1 : 2
75. Ďuriš 2 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Pohárové trauma mistrovskou Plzeň viditelně poznamenalo... Ligový duel se Slováckem toho byl důkazem. Domácím nepomohl vedoucí gól, který mimochodem vstřelili po 270 ligových a pohárových minutách, nic platná jim nebyla ani početní převaha trvající prakticky celou druhou půli. Vytvořili si sice celý seriál šancí, ale nakonec museli brát za vděk jen remízou. Pro trenéra Koubka hodně hořké roční výročí na plzeňské lavičce. Ve středu vyřazení z Ligy mistrů, v neděli ztracené body se Slováckem.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Libor Došek se trefil i v Plzni, Slovácko si odvezlo bod za plichtu 2:2.

Článek
Fotogalerie

Už po čtyřech minutách se objevil Kopic tváří tvář hostujícímu gólmanovi Hečovi, ten ovšem jeho střelu vykopl a pro Plzeň začalo lopotné dobývání soupeřova obranného valu. A nic nepomáhalo, že po kolapsu s Tel Avivem udělal domácí kouč Miroslav Koubek v sestavě tři změny, neboť Hubníka, Petrželu a Mahmutoviče nepostavil.

Územní převahu si sice  Viktoria vytvořila, ale cestu k bráně hledala marně. A když už ji našla a příležitost si vypracovala, nedosáhl Holenda na Kovaříkovu přihrávku.

Impuls pro Hořavu, aby to zkusil jinak. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl a jeho povedená rána zapadla k tyči. Gól ovšem neznamenal povel k dalšímu náporu, ale naopak vyburcoval Slovácko.

Viktoria mu k tomu ovšem sama napomohla, neboť vyklidila prostor a hrou plnou nepřesností a zkažených přihrávek přenechala na čtvrthodiny iniciativu hostům. Pár světlých záblesků sice měla, ale Vaňkovu hlavičku vytáhl brankář Heča bravurně na roh, Limberského střelu vyrazil, při Vaňkově dělovce mu pomohla tyč, takže hosté se nakonec přece jen dočkali.

V nastavení první půle totiž vyrazil Kozáčik trestný kop jen před sebe a pohotový Došek vyrovnal.

Hned po změně stran domácím nahrál hostující Hofmann, který fauloval rozběhnutého Koláře a musel ze hřiště. Od té chvíle se začalo hrát na jednu bránu, jenže Heča se překonával, neboť zlikvidoval jak střelu Hořavy, tak i pokus Vůcha.

Slovácku tak stačil jeden výpad a střídající Daníček dalekonosnou střelou šokoval Plzeň podruhé. Domácí náhradník Ďuriš po závaru v šestnáctce hostů vzápětí vyrovnal, ale to bylo také všechno, nač se Plzeň proti oslabenému protivníkovi zmohla.

Heča totiž zlikvidoval i další příležitosti Holendy, Vaňka a Ďuriše, takže domácí museli po vyřazení z Ligy mistrů spolknout další hořkou pilulku.

3. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Slovácko 2:2 (1:1)
Branky: 21. Hořava, 75. Ďuriš - 45. L. Došek, 73. Daníček. Rozhodčí: Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž. ŽK: Valenta, Heča (oba Slovácko). ČK: 53. Hofmann. Diváci: 10 126.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava (73. Ďuriš) - Kopic, D. Kolář, Kovařík (55. Vůch) - Holenda. Trenér: M. Koubek.
Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Hlúpik (57. T. Rada), Valenta (90.+ 2. Prajza), Havlík, Diviš (70. Daníček) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články