Hlavní obsah

Hořké výročí plzeňského angažmá. Trenér Koubek se však v ohrožení necítí

Plzeň

Pro trenéra Miroslava Koubka hodně hořké výročí na plzeňské lavičce. Ve středu vyřazení z Ligy mistrů hned ve třetím předkole s Maccabi Tel Aviv, v neděli, kdy tomu byl přesně rok, co se Viktorii upsal, ztracené body se Slováckem za remízu 2:2. „Jednou to přijít muselo,“ povzdechl se domácí kouč po překvapivé remíze. „Koučoval jsem tady v Plzni šestnáctý zápas, čtrnáct jich vyhrál, jeden prohrál, v jednom remizoval,“ snažil se nedělat z nerozhodného výsledku vědu a nepřipouštět si ji.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek během duelu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

I jemu je však jasné, že vedení mistrovské Plzně jen těžko rozdýchává sérii tří utkání, v nichž Viktoria nevyhrála.

Po ligové prohře s Duklou a pohárovém kolapsu v kvalifikační odvetě s izraelským mistrem jen remíza v další ligové partii se Slováckem. Na něco podobného nebyla v posledních sezónách prostě Plzeň zvyklá, takže by asi nebylo divu, kdyby následovala reakce.

A to přesto, že po mistrovské sezóně a zisku titulu prodloužilo klubové vedení s čtyřiašedesátiletým koučem smlouvu na neurčito a majitel klubu Tomáš Paclík si jeho práci před startem nové sezóny velice pochvaloval.

Jenže zároveň hlásil, že cílem Plzně nemůže být nic jiného, než návrat do Evropy a obhajoba mistrovského titulu. Teď už je ovšem jeho Viktoria ze hry o Ligu mistrů venku, a pokud chce na evropské scéně zůstat, musí uspět v kvalifikaci o Evropskou ligu s Vojvodinou Novi Sad. A to nebude v současném plzeňském rozpoložení právě snadné.

V lize navíc mistrovský celek nabírá ztrátu, ještě než se soutěž pořádně rozběhla. Prohrál na Dukle, v neděli doma 2:2 remizoval se Slováckem.

„Žádný zvýšený tlak rozhodně nepociťuji, je to všechno jako před tím. S tlakem počítám od první chvíle, co jsem do Plzně přišel. Transparenty to začalo, současnou nespokojeností po třech zápasech bez výhry pokračuje. Ale já dovedu s tlakem žít," odmítal trenér mistrovské Viktorie Miroslav Koubek připustit, že by snad měl být po zpackaném týdnu v ohrožení. Zvláště, když tomu bylo na den přesně rok, co se Viktorii upsal.

Reklama

Související témata: