Hlavní obsah

S plzeňským traumatem počítali. Zklamání tu bylo v každém koutu, říkal kouč Slovácka Habanec

Plzeň
Aktualizováno

Pohárové trauma mistrovskou Plzeň viditelně poznamenalo, byť to domácí kouč přiznat nechtěl. Jenže ligový duel s fotbalisty Slovácka toho byl důkazem. Viktorii nepomohl vedoucí gól, který mimochodem vstřelila po 270 ligových a pohárových minutách, nic platná jí nebyla ani početní převaha trvající prakticky celou druhou půli, ani celý seriál šancí, takže musela brát za vděk jen remízou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Libor Došek se trefil i v Plzni, Slovácko si odvezlo bod za plichtu 2:2.

Článek

„Kalkulovali jsme se zklamáním, které si Plzeň ve středu prožila. Bylo tady cítit z každého koutu a my na něj spoléhali," přiznával kouč Slovácka Svatopluk Habanec, že jeho svěřencům kolaps Viktorie v kvalifikační konfrontaci s Tel Avivem nahrál. „V minulosti byla z domácích vždy cítit mnohem větší vitalita," upozorňoval na plzeňskou proměnu, kterou také hosté zužitkovali.

„Padlo to na nás. Chybí nám lehkost, chytrá přihrávka, stejně jako zakončení. Máme deset vyložených příležitostí a dáme jen dva góly, zatímco soupeři postačí, aby vystřelil dvakrát, a dá je také," povzdechla si plzeňská letní akvizice Jan Kopic, která se po pauze proti Maccabi opět objevila v základní sestavě.

„Zklamání je to veliké, ale hráče ani po remíze nijak pucovat nebudu. Výkon to byl dobrý. Samozřejmě až na koncovku, protože podle šancí jsme měli alespoň pět dva vyhrát. Neuvěřitelné, co jsme spálili a co gólman Heča pochytal," bránil se domácí trenér Miroslav Koubek kritizovat svůj tým i přesto, že ve třetím zápase v řadě nevyhrál.

Odmítal přitom, že by na jeho svěřence měl dopad kolaps ve středeční kvalifikaci o Ligu mistrů s Tel Avivem. „Dva dny jsme se oklepávali, ale proti Slovácku už jsem na hráčích viděl zase maximální úsilí a touhu vyhrát," oponoval názorům, že se jeho tým nedovedl s vyřazením vyrovnat. „Všechno bylo a je jen o produktivitě. Proto nesmíme panikařit," připomínal Koubek po nečekané ztrátě.

„Ovlivnil ji gól do šatny, který jsme v nastavení první půle dostali. Nás srazil, soupeři nahrál. A vyloučení Hofmanna mu pomohlo také, protože hosté se ještě víc semkli a remízu ubránili," glosoval dělbu bodů Kopic.

„Ovlivnilo ji i to, že Plzeň po prohře s Maccabi hrála o klid. Bylo to na ní patrné, trval na svém hostující trenér Habanec, pro jehož celek byl bodový import ze hřiště mistra samo sebou zlatý.

Reklama

Související témata: