Hlavní obsah

Třetí zápas v řadě bez výhry. Plzeňský kouč Koubek má o čem přemýšlet...

Plzeň

Roční působení trenéra Miroslava Koubka na lavičce plzeňských fotbalistů se naplnilo právě v neděli. Hodně nepovedeně, protože jen završilo zpackaný týden mistrovské Viktorie, která ve středu vypadla z kvalifikace o Ligu mistrů s izraelským Maccabi Tel Aviv a čtyři dny na to jen remizovala 2:2 v ligovém duelu se Slováckem. Po třetím utkání v řadě, v němž jeho mužstvo neokusilo vítězství, měl tudíž o čem přemýšlet. Třeba...

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek během duelu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

O rošádách v sestavě - Základní jedenáctku nehledám, protože vím, jak mužstvo složit. Korektury v sestavě vyplývají ze situace a soupeře, proti němuž hrajeme. Podle toho se rozhoduji. Proti Slovácku jsem udělal tři změny. Hubník nastoupit nemohl, protože si z pohárové konfrontace s Tel Avivem odnesl šrámy, Holendu jsem postavil namísto Mahmutoviče proto, že jsem předpokládal, že utkání bude o dobývání soupeřovy brány.

O roli letní akvizice Kopice - Po počáteční nervozitě se už v mužstvu zadaptoval, takže jeho výkonnost stoupá. Už v minulém ligovém kole na Dukle patřil k našim nejlepším hráčům, i proti Slovácku byl hodně agilní, dobrý v práci s míčem, navíc zásoboval ostatní spoustou centrů.

O mizerné střelecké produktivitě - Nesmíme hlavně panikařit. Když sečtu šance proti Dukle a Slovácku, minimálně patnáct šestnáct vyložených jich napočítám. A přitom jsme dali jen dva góly... Musíme se v koncovce zklidnit, neposílat do soupeřovy šestnáctky střílené centry, ale volit techničtější řešení, směrovat přihrávky po zemi. Vůchovi jsem třeba vyčítal, že jeho přihrávky byly příliš komplikované a kvalita centrů nebyla dobrá.

O bezmoci ze střelecké mizérie - Nemyslím, že by na hráče padla nějaká psychická deka z toho, že góly nedávají. Spíše z nich cítím naštvanost. A já už teprve nějakou bezmoc necítím. Ani si ji nemohu připouštět, protože musím myslet na to, jak tlak ještě zvýraznit, abychom góly dávali. Třeba vhodným střídáním. Jsem přesvědčen, že jak na nás bídná produktivita dopadla, tak zase odejde.

O pozici brankáře Kozáčika, který zatím inkasoval v každém podzimním zápase - Jako bývalý brankář vím, v jaké je momentálně situaci. Gólman, který není v neustálé permanenci, to má mnohem těžší než brankář, kterého soupeř rozchytá a on se dostane do zápasového transu. Proto nechci zatím přemýšlet o změně mezi tyčemi, na všechno se musím podívat znovu na videu. Zvláště, když Matúšovi žádnou hrubou chybu vyčíst nemohu. Třeba proti Slovácku dostal první branku po standardní situaci, kterou si musíme lépe pohlídat, druhou pak po nádherné Daníčkově střele.

O reakci na třetí zápas v řadě bez výhry - Hráče pucovat nebudu, naopak je pochválím za poctivý výkon.

O ročním působení na plzeňské lavičce, které se v neděli završilo - Koučoval jsem šestnáctý domácí zápas. Čtrnáct jsme jich vyhráli, jeden prohráli, jeden remizovali. Přesto nepociťuji jiný tlak na svou osobu, než před tím. Počítal jsem s ním od první chvíle a byl jsem připravený, že se s ním budu muset neustále vyrovnávat.

O play off Evropské ligy s Vojvodinou - Mužstvo, které vyřadí účastníka italské Serie A Sampdorii Janov, musí mít vysokou kvalitu. Už jsem si prohlédl sestřihy některých zápasů Vojvodiny a musím uznat, že výhra srbského celku 4:0 v prvním utkání s Janovem nebyla náhoda.

Reklama

Související témata: