Hlavní obsah

Vyřazení z Ligy mistrů stále bolí, Sparta však dokázala přepnout

Praha

Jsou tam, kde chtějí být. Minimálně do pondělních dohrávek Jablonce a Liberce vedou fotbalisté pražské Sparty tabulku domácí soutěže. „Je to příjemné, ale podstatné bude pořadí po 30. kole,“ poukázal kapitán David Lafata, který v duelu se Zlínem (3:0) vstřelil svůj 160. ligový gól. Ještě důležitější pro Letenské je, že se rychle vzpamatovali po vyřazení s CSKA Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný měl v den utkání se Zlínem narozeniny.

Článek
Fotogalerie

Marné čekání na Ligu mistrů trvá na Letné již deset let. Otázkou tedy bylo, jak rychle se sparťanská jedenáctka ze středečního vyřazení s CSKA Moskva oklepe.

„To se pořád špatně tráví, ale život jde dál," naznačil trenér Zdeněk Ščasný, že krach ve třetím předkole hned tak nepřebolí.

Nedělní ligový duel jeho tým zvládl vcelku bez problémů. „Určitě by bylo snazší, kdybychom nastupovali po postupu v pohár. Jenže k tomu už nemá cenu se vracet," konstatoval kapitán David Lafata. „Staré zápasy jsou historie. Je třeba si říci, co bylo dobré a co špatné - a jít dál," přikyvoval mu obránce Costa.

Spokojenost se třemi body

„Myslím, že se nám společně s celou kabinou podařilo na utkání se Zlínem adekvátně koncentrovat. Dozadu jsme sice nějaká okénka nechávali, existuje prostor pro zlepšení. Ale buďme spokojení se třemi body," oddechl si Lafata.

„Zlínský brankář byl velmi dobrý, ale tři vstřelené branky, to zase není málo. Máme radost, můžeme být spokojení," ujistil Costa.

Zatímco pro Plzeň byl duel se Slováckem kritický, Sparta utkání následující po vyřazení z poháru zvládla.

„Pokaždé, když v sezóně přijde takový moment, je třeba na neúspěch okamžitě zareagovat, přepnout na jinou soutěž a zabrat. Neprohlubovat špatnou sérii nebo negativní atmosféru v kabině a v klubu. To se nám povedlo," naznačil i záložník Bořek Dočkal, jak moc důležité vítězství nad nováčkem bylo.

Reklama