Hlavní obsah

Liberec - Dukla 1:1Fotbalisté Liberce remizovali v dohrávce ligy s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Šural 1 : 0
63. Berger (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce remizovali v dohrávce 3. kola první ligy s Duklou 1:1. Domácí poslal do vedení ve 45. minutě Josef Šural, za hosty srovnal po pauze z penalty Tomáš Berger. Deset minut před koncem neproměnil pokutový kop Šural. Slovan tak nevyužil šanci dotáhnout se na vedoucí tým tabulky Spartu, Dukla naopak bodovala v Liberci potřetí za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic (vpravo) z Liberce a Marek Hlinka z Dukly v souboji o míč v utkání 3. kola Synot ligy

Článek

V liberecké brance poprvé v soutěžním utkání nastoupil Hladký, v prvním poločase ale příliš mnoho práce neměl. Slovan potvrzoval, že je na startu sezóny v dobré pohodě a většinu úvodního dějství ovládal. Hned v páté minutě se po chybě v hostující obraně dostal do velké šance Folprecht, ale zamířil mimo.

Po čtvrthodině přišla další velké šance domácích. Po Bartošákově centru hlavičkoval Šural a Duklu zachránil od inkasované branky jen skvělý zákrok gólmana Rady.

Šural znovu dal gól, pak ale selhal

Pražané pak trochu vyrovnali hru, ale do kabin nakonec přece jen šli v poločase se ztrátou. Šural ve 45. minutě zakroutil přímý kop přibližně z dvaceti metrů přesně k tyči a skóroval tak i ve třetím kole nové sezóny.

Po změně stran se ale obraz hry změnil. Dukla výrazně přidala a brzy mohla srovnat. V 57. minutě ale Bergera ve vyložené šanci vychytal Hladký, stejně jako o chvíli později Beauguela.

V 63. minutě už tým z Julisky srovnal. Sudí Pechanec nařídil penaltu za ruku domácího Pokorného a Berger pokutový kop s přehledem technickou střelou proměnil. Stejně jako Šural se trefil ve všech třech kolech.

V 80. minutě zahrával penaltu i Liberec po zákroku Hlinky. Šural ale selhal a brankář Rada jeho pokus vyrazil. Slovan pokračoval v tlaku a hostující gólman musel vzápětí zasahovat i proti přímému kopu v podání Kerbra.

V hektické závěru ale mohla rozhodnout i Dukla, Čajičovu hlavičku musel vytěsnit Hladký. Na druhé straně pak ještě Šural nepřekonal Radu. Liberec tak nenavázal na čtvrteční výhru 3:0 ze hřiště izraelského Kirjatu Šmona v Evropské lize, naopak Dukla po minulém vítězství nad mistrovskou Plzní obrala o body i dalšího pohárového účastníka.

3. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 45. Josef Šural - 63. Berger z pen. Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Peřina. ŽK: Kerbr - Vrzal, Berger. Diváci: 7100.
Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Folprecht (69. Sackey), Pavelka - Kerbr, Shala (73. Delarge), Josef Šural - Rabušic (77. Bakoš). Trenér: Trpišovský.
Dukla: F. Rada - Jurendič, Hlinka, Jeřábek, Vrzal - Daniel Tetour (84. Miloševič), Marek Hanousek, Považanec (46. Čajič) - Berger, Beauguel, Přikryl (68. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články