Hlavní obsah

Penalty v Liberci: Berger ji proměnil a Rada chytil! Dukla odvezla bod

Liberec

K dohrávce 3. kola fotbalové Synot ligy v Liberci nastoupili oba soupeři v pozitivním rozpoložení a s velkou motivací. Domácí Slovan byl povzbuzen pohárovým postupem přes izraelskou Šmonu a hráči Dukly chtěli navázat na překvapivé vítězství nad mistrovskou Plzní. Duel před 7 100 diváky nakonec skončil remízou 1:1. Na Šuralův vedoucí gól odpověděl vyrovnáním Berger z penalty. Rozhodnout mohl znovu Šural, ale jeho ránu z pokutového kopu brankář Filip Rada chytil!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Dukly Filip Rada chytá penaltu libereckému Šuralovi.

Článek
Fotogalerie

„Zápas bych rozdělil na dva úhly pohledu. Z hlediska výsledku musíme být spokojení. Je to pro nás cenný bod ze hřiště soupeře, který účinkuje v evropských pohárech a má sportovní formu," konstatoval trenér Dukly Luboš Kozel.

„Ze hry v prvním poločase ale nejsme nadšeni. Hráli jsme pomalu, staticky a vinou pasivity nás domácí předčili. Přesto jsme dlouho drželi bezbrankový stav, ale koledovali jsme si o inkasovaný gól, který přišel těsně před přestávkou," líčil kouč Pražanů.

„V kabině byla bouřka a tlakem jsme si vytvořili penaltu, která nás vrátila do utkání. Pak to bylo otevřené a nad vodou nás držel Filip Rada. Nejen chycenou penaltou Šurala, ale i dalšími zákroky. A velké penzum práce odvedl Tomáš Berger, který kromě proměněného pokutového kopu se dostal ještě do dalších šancí," rozebíral Kozel napínavou partii.

Měl jsem štěstí, uznal Rada

Brankář Filip Rada odolal dvěma penaltám ve dvou kolech po sobě. V předešlém zápase ho nepřekonal Jan Kovařík z Viktorie Plzeň a v Liberci selhal Josef Šural. „Proti Plzni to šlo nad břevno, takže jsem nemusel nic řešit. A proti Šuralovi jsem měl asi štěstí, že jsem vystihl stranu. Snad jsem odčinil situaci z první půle, kdy mě překonal z trestného kopu," líčil Filip Rada.

V liberecké brance dostal před Koubkem tentokrát přednost Václav Hladký, pro něhož to byla soutěžní premiéra v týmu po letním příchodu ze Zbrojovky Brno. „Není příjemné hned při premiéře v novém klubu čelit penaltě, ale prostě to tak bylo," uvedl gólman, jehož výkon byl i přes obdržený gól z pokutového kopu příslibem.

„Čekal jsem na příležitost v základní sestavě a snažil jsem se co nejlépe spolupracovat s obranou. Ideální by bylo, kdybych udržel čisté konto, takže remíza 1:1 je pro mě menším zklamáním. Takhle to asi bereme všichni v kabině," pověděl Hladký.

„Desetiminutový výpadek nás stál lepší výsledek," zhodnotil zápas liberecký trenér Jindřich Trpišovský. „Zpočátku se hrálo podle našich not, když jsme chtěli soupeře napadat a vytvářet si šance. Škoda, že jsme vedli jen 1:0. Bylo to málo, jelikož Dukla se zvedla. Podržel nás Hladký. A že jsme nedali penaltu, přičítám i skvělému výkonu Rady v brance soupeře. V celkovém součtu si za dvoubodovou ztrátu můžeme sami," zamýšlel se kouč Severočechů, který byl potěšen výbornou diváckou kulisou. „Lidi si zasloužili odměnu v podobě našeho vítězství, které jsme jim bohužel nenabídli," dodal Trpišovský.

Reklama

Související témata: