Hlavní obsah

Asi se přestanu do Jihlavy těšit, přemítal s trpkým úsměvem jablonecký Tecl

Jihlava

Jablonečtí fotbalisté nedokázali v dohrávce 3. kola nejvyšší soutěže navázat na pohárový úspěch v Kodani. Na Vysočině prospali úvod zápasu a navzdory výraznému tlaku ve druhé půli padli na Vysočině 0:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jablonecký Stanislav Tecl (zleva), brankář Jihlavy Jan Hanuš, Martin Pospíšil z Jablonce a Tomáš Marek z Jihlavy v dohrávce 3. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

„Do přestávky jsme podali hodně špatný výkon. Navíc jsme si nechali vstřelit strašně laciný gól," posteskl si jablonecký útočník Stanislav Tecl, podle něhož se jeho tým těžko dostával zpátky do zápasu.

„Po přestávce se nám to snad povedlo, vypracovali jsme si i několik šancí. Bohužel jsme žádnou neproměnili. Těžko jsme si tedy mohli odvézt aspoň plichtu. Zvlášť když Jihlava výborně bránila a navíc hrozila nebezpečnými brejky," tvrdil.

Tecl v minulosti oblékal jihlavský dres. „Na Vysočinu se vždycky rád vracím. Jenže v poslední době se mi tady bohužel příliš nedaří. Asi se budu muset příště přestat do Jihlavy těšit," přemítal s trpkým úsměvem.

Asi ještě nejsme velké mužstvo

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý litoval, že jeho celek nezopakoval výtečný výkon z předkola Evropské ligy proti Kodani. „Nezvládli jsme bohužel během pár dní přepnout na ligu. Asi ještě pořád nejsme velké mužstvo," připustil.

Šilhavému se nelíbil mdlý vstup Jabloneckých do střetnutí. „Začali jsme pasivně, pomalu jsme běhali a počínali si na hřišti až příliš profesorsky. Ke všemu jsme nabídli soupeři po naší hrubce laciné vedení. To byla voda na jihlavský mlýn. V pauze jsem ještě věřil, že zápas otočíme, ale bohužel se nám to nepovedlo. Důslednou domácí defenzívu se nám nepodařilo překonat. Taková je realita. Musíme se z nečekaného nezdaru poučit a pečlivě se připravit na další utkání," plánoval okamžitě.

Jihlava naopak napravila předchozí propadák ve Zlíně, po domácí remíze se Spartou obrala před svými fandy i dalšího favorita. „Jsem strašně rád, že jsme náročné střetnutí zvládli. Pro nás to jsou hrozně cenné body," liboval si trenér týmu z Vysočiny Luděk Klusáček. „Těší mě, že po nepovedené přípravě se nám teď v lize daří v obraně. Ta nás drží nad vodou. A musím přiznat, že jsme v zápase s Jabloncem měli i trochu štěstí."

Jihlavský triumf zařídil vítěznou trefou záložník Marek Jungr, který před týdnem ve Zlíně chyběl v základní sestavě. „Tentokrát mi trenér důvěru dal, snad jsem se mu odvděčil. Na rozdíl od předchozího duelu jsme s Jabloncem proměnili hned první větší šanci. Vaculík mě skvěle uvolnil," pochválil spoluhráče za přesnou přihrávku.

Jungr uznal, že po změně stran byl soupeř lepší. „Jenže my jsme podali v defenzívě velmi kompaktní výkon, a co jsme propustili, to pochytal Honza Hanuš," ocenil skvělé zákroky jihlavského gólmana.

Reklama