Hlavní obsah

Musíme vedení lépe pohlídat, smutnil po remíze ostravský kapitán Frydrych

Ostrava

Ani napotřetí to nevyšlo. Baník Ostrava sice také proti Mladé Boleslavi vedl, doma dokonce o dvě branky, přesto si hosté odvezli bod za remízu 2:2. „Je velmi smutné tak dobře rozehraný zápas ztratit. Musíme se naučit si to pohlídat,“ lamentoval kapitán Baníku Michal Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný obránce Baníku Ostrava Michal Frydrych.

Článek

Ztratili jste už třetí utkání v řadě, ve kterém jste vedli. Čím si to vysvětlujete?

Neumíme si to pohlídat. Je pozitivní, že teď alespoň ty góly dáváme a dostáváme se do vedení. To je oproti jaru posun. Ale potřebovali bychom uhrát nějaký ušmudlaný zápas bez inkasovaného gólu.

Proti Boleslavi jste přišli o dvougólové vedení, na výhru čekáte. Je to velké zklamání?

Máme sice po třech zápasech jen jeden bod, ale musíme si vážit i toho, protože jsme hráli dvakrát venku proti silným soupeřům. A Mladá Boleslav má také svou kvalitu.

V závěru jste vztekle napálil míč na tribunu. Bublal ve vás vztek ze ztraceného zápasu?

Ale ne. Ta konkrétní akce se dobře rozvíjela, a kdyby ten míč byl trošku kratší, tak jsem ho stihl a mohl jsem ho dát pod sebe před branku. Mrzelo mě, že mi ten míč utekl do zámezí, nebylo to z nějaké frustrace z vývoje zápasu.

Hodně jste se v závěru vysunoval do útoku, stejně i stoper Kaša. Prahli jste po vítězství?

My obránci máme asi tu touhu vyhrát větší. Boleslav sice měla docela velké šance, ale věřili jsme si, že bychom mohli některé okýnko v jejich obraně využít.

Je tedy remíza zisk, nebo ztráta?

Především je velmi smutné ztratit tak dobře rozehraný zápas. Pozitivní je, že máme alespoň ten jeden bod, protože Boleslav měla v závěru více šancí. Chtěli jsme ale doma vyhrát. Je to obrovská škoda, měli jsme si to lépe pohlídat. Myslím, že nás srazil ten vlastní gól v prvním poločase. Nakonec měli hosté k výhře blíže, takže bychom měli být rádi za ten bod.

Cítil jste se na městském stadiónu jako doma?

Nemůžete se cítit doma někde, kde jste poprvé. Budeme si na to prostředí chvíli zvykat, ale ten stadión je pěkný, atmosféra byla dobrá. Když jsme dali góly, bylo diváky hodně slyšet. Ale já jsem do zápasu vždycky tak ponořený, že atmosféru moc nevnímám.

Jak těžké bylo pohlídat Milana Baroše?

Tak gól nám myslím nedal, ne? (smích). Ne, je to to těžké, Milan je zkušený útočník, ví, jak se v soubojích chovat, aby sudí pískl faul proti soupeři. Obránci to mají o hodně těžší.

Reklama