Hlavní obsah

Mohli jsme být bez bodu, takže čtyři jsou na rozjezd dobrým základem, říká Kozel

Osmé místo v tabulce, čtyři body při skóre 5:5 za jedno vítězství a stejný počet remíz i porážek. Taková je dosavadní bilance fotbalistů pražské Dukly po třech kolech nejvyšší soutěže. Tedy klasický „zlatý střed“. Realisticky jej vnímá i trenér Luboš Kozel, jehož svěřenci se hned na úvod sezóny museli vypořádat s těžkým losem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Cítili jste před ligovým startem obavy z toho, jak zvládnete podzimní rozjezd? Přece jen vás čekaly dva zápasy venku a mezitím domácí duel s mistrovskou Plzní.

Samozřejmě jsme respektovali, že Slovácko je doma silné. A pak přišla konfrontace s obhájcem titulu a následně zápas na půdě vítěze tuzemského poháru, startujícího i v předkole Evropské ligy. Taky jsme mohli klidně být po této minisérii bez bodu. Naštěstí jsme zdolali Plzeň a výsledkově jsme nepropadli ani v Liberci. Takže čtyři body jsou solidním základem, od něhož se chceme odrazit.

Jak byste charakterizoval výkony mužstva právě v soubojích s posledně dvěma jmenovanými protivníky?

Dokázali jsme si, že i s účastníky evropských pohárů jsme schopni odehrát výborné zápasy a v některých jejich úsecích je i přehrávat díky vytváření čistých šancí. Dostal se do nich i Liberec. Viděli jsme hodně zakončení a musím ocenit výkony brankářů na obou stranách. Pod Ještědem nás podržel Filip Rada.

Máte k dispozici kompletní sestavu? Oproti jaru chybí například Karavajev, Polom i další hráči. Kde vás nejvíc tlačí bota?

Jsou tam nucené zásahy do týmu, obrana je prakticky nová. V defenzivě nás trápí navíc zranění některých hráčů. V Liberci kvůli tomu chyběl Lukáš Štetina.

Co soudíte o vyhlídkách Dukly do další části sezóny?

Každopádně víme, že ve hře i v celkovém vyznění našeho projevu je prostor ke zlepšení. Věřím, že se můžeme prezentovat ještě lepším fotbalovým způsobem a budeme silnější.

Reklama