Hlavní obsah

Statistika: Bednáře okopali jako řepu, Plzeň vyslala 36 střel. Liga má nové rekordy

Praha

Jde sice jen o doprovodná čísla, fotbalová Synot liga však o víkendu přepisovala hned dva rekordy od ročníku 2013/14, kdy byly spuštěny podrobné statistiky. Bijci z Teplic v Příbrami hned desetkrát faulovali domácího střelce Romana Bednáře. A mistrovské Plzni ani neuvěřitelných 36 střeleckých pokusů nestačilo na výhru nad Slováckem (2:2).

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Baránek (vlevo) z Plzně před brankářem Slovácka Milanem Hečou.

Článek
Fotogalerie

Au, to bolí...! Hned desetkrát takto v utkání s Teplicemi zaúpěl příbramský útočník Roman Bednář. V databázi překonal zápis Jakuba Rady z března minulého roku, kdy byl ještě jako hráč Bohemky v utkání s Libercem celkem devětkrát nedovoleně bráněn.

Bednář také jednou skóroval a přispěl k výhře Příbrami 3:2. Stalo se tak po rozehrané penaltě - Pilík míč jen posunul na Bednáře, který prostřelil Grigara. Sudí Houdek však gól neměl uznat, jelikož Bednář vběhl do pokutového území dříve, než se Pilík dotkl míče.

Rekordní palba k výhře nevedla

Viktoriáni nevyhráli třetí soutěžní duel v řadě a sotva je utěší, že předvedli unikátní palbu. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka vystřelili hned šestatřicetkrát. Rekord zatím paradoxně drželo právě Slovácko. V minulé sezóně v duelu s Teplicemi vystřelilo dvaatřicetkrát.

„Měli jsme vyhrát tak 5:2. Je až neuvěřitelné, co jsme spálili a co vychytal brankář Heča. Chybí nám produktivita," bědoval kouč Koubek.

Kupříkladu německá bundesliga podrobná statistická data sleduje již osm let. Synot liga od nového ročníku spustila na svém oficiálním webu sekci Rekordy a Milníky.

Reklama

Související témata: