Hlavní obsah

Sprinterská hvězda Jonesová myslí návrat pod koše vážně

PHOENIX

Třebaže nehrála vrcholový basketbal šest let, figuruje americká sprinterka Marion Jonesová na předběžné soupisce Phoenixu, celku zámořské basketbalové WNBA. Sedmadvacetiletá atletická hvězda, jež by měla v červenci přivést na svět prvního potomka, tak podle všeho myslí na návrat k basketbalu, kterému se s úspěchem věnovala před kariérou sprinterky.

Foto: PRÁVO

Marion Jonesová

Článek

Jméno Jonesové je jedním z devatenácti na stávající soupisce týmu, který si atletickou hvězdu vybral během pátečního draftu jako třiatřicátou v pořadí. Vzhledem k jejímu těhotenství se však Phoenix bude muset v nadcházející sezóně bez služeb Jonesové každopádně obejít. Letošní ročník se uskuteční od 22. května do 22. srpna.

Ve Phoenixu beztak zavládla spokojenost se získáním slavné atletky. "Ona miluje basketbal. Když se naskytla šance získat takovou hráčku, proč ji nevyužít?" položil řečnickou otázku manažer Phoenixu Mercury Seth Sulka. "Potřebujeme do hry dostat víc atletického pojetí a v Marion Jonesové máme nejlepší atletku světa," dodal.

Jonesová skončila s basketbalem poté, co v roce 1996 nebyla vybrána do týmu pro olympijské hry v Atlantě. S univerzitním týmem Tar Heels v Severní Carolině ve svých studentských letech vyhrála šampionát NCAA a dosáhla přitom průměru 16,8 bodu na zápas. Už v roce 1997 se ale stala v Aténách mistrní světa v běhu na 100 metrů.

Reklama