Hlavní obsah

Nad Šilhavým vedu jedna nula, těší libereckého trenéra Trpišovského

Vratislavice nad Nisou

Na netypickém místě a v nezvyklém prostředí proběhlo setkání zástupců médií s aktéry nadcházejícího prvoligového Podještědského derby mezi fotbalisty Jablonce a Liberce. Trenéři i hráči se podělili o své názory před nedělním utkáním v tramvaji na zastávce ve Vratislavicích nad Nisou, což je přesně na půl cesty mezi oběma městy. Právě tramvajová linka symbolizuje úzké dopravní spojení obou měst a blízkost mezi nimi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libereckého trenéra Jindřicha Trpišovského čeká první podještědské derby.

Článek

„Jsem rád, že mohu být součástí této fotbalové akce. Čeká nás zápas, na který se moc těším. Věřím, že přijde co nejvíc lidí a bude tam dobrá kulisa," uvedl liberecký trenér Jindřich Trpišovský, pro něhož má derby v Jablonci osobitou příchuť. „Jednak je to moje první střetnutí tohoto typu v lize a navíc v tak důležité části sezóny proti jabloneckému kouči Jaroslavu Šilhavému, jehož moc uznávám," svěřil se kormidelník Slovanu.

„Zatím jsem se s Jardou jako trenérský soupeř střetl jen jednou, když jsem s druholigovou Viktorií Žižkov vyřadil v poháru Slovan Liberec, který tehdy vedl. Takže nad ním vedu jedna nula," povídal Trpišovský v dobrém rozmaru. Ale ve vážnějším tónu pokračoval směrem k nedělnímu boji. „V Evropě jsme postoupili stejně jako Jablonec, takže je předpoklad, že obě mužstva jsou připravena ukázat kvalitní fotbal. Věřím, že to bude přehlídka atraktivní hry a oba týmy předvedou vrchol toho, co se v české lize dá nabídnout," podotkl Trpišovský.

Liberecký kapitán David Pavelka má za sebou už vícero derby. „S Jabloncem je to pokaždé zvláštní zápas. Chtěli bychom potvrdit relativně dobrý vstup do sezóny, když jsme přešli přes izraelskou Šmonu v evropském poháru a v lize jsme ještě neprohráli. Ale jsme trošku zklamaní, že nám nějaké bodíky utekly. Do Jablonce jedeme s cílem vyhrát, abychom získali trofej z Podještědského derby, na kterou jsme loni po dvou ligových porážkách s tímto soupeřem nedosáhli."

Hübschman: Liberci máme co vracet

Na tato slova zareagoval jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý: „Davidu Pavelkovi bych přál úspěch a nějakou trofej, ale jindy než po zápase s námi. Věřím, že zmíněný triumf v derby bude znovu na naší straně. Chtělo by se mi říci: do třetice všeho dobrého. A že se to snad naplní."

Šilhavý pochopitelně respektuje rivala, na jehož lavičce strávil tři roky. „Bylo to krásné období, ale teď budeme s Libercem soupeři a pevně doufám, že naši kluci to zvládnou. Je super to, co už říkal Jindra Trpišovský. Že se potkávají celky, které dál pokračují v Evropě. Samozřejmě sleduji liberecké tažení a derby se dá brát i tak, že to pro oba týmy bude vlastně generálka před play off Evropské ligy," připomněl jablonecký trenér blížící se duely jeho týmu s Ajaxem Amsterdam i zápasy Liberce s Hajdukem Split.

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman pak ještě doplnil: „Mohu jen souhlasit s tím, co tady zaznělo. Obě strany chtějí odehrát úspěšný zápas a budeme se snažit, abychom byli šťastnější. I když jsme v lize loni dvakrát nad Libercem vyhráli, máme jim co vracet. Dodnes mě mrzí květnová finálová porážka z Poháru FAČR. Měli jsme blízko k zisku poháru. A když to nevyšlo, je naším cílem začít vzájemné souboje s Libercem v této sezóně vítězně.

Jak dopadne nedělní zápas 4. kola Synot ligy mezi Jabloncem a Libercem?
Vyhraje Jablonec
22,8 %
Utkání skončí remízou
17,9 %
Zvítězí Liberec
59,3 %
Celkem hlasovalo 1134 čtenářů.

Reklama