Hlavní obsah

Liberec i my budeme hrát na vítězství, myslí si jablonecký kapitán Hübschman

Jablonec nad Nisou

Napravit selhání z Jihlavy a plným bodovým ziskem se přiblížit k horním příčkám prvoligové tabulky. I v tomto duchu se zřejmě odvíjejí myšlenky a ambice jabloneckých fotbalistů před nedělním Podještědským derby se Slovanem Liberec. „Šance obou týmů jsou rovnocenné," tvrdí kapitán Jablonce Tomáš Hübschman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman.

Článek

Prohra 0:1 na Vysočině vás znervóznila nebo spíše nabudila pro nadcházející ligový souboj?

Neřekl bych jedno ani druhé. Spíš převažuje zklamání z výsledku i předvedené hry. Rozebírali jsme to na čtvrteční přípravě u videa. Ukázali jsme si chyby a řekli jsme si, kde byl největší problém.

A k čemu jste došli?

Některé situace jsme měli vyřešit jednodušeji. V průměru jsme naběhali ve sprintu méně, než bylo potřeba. Sice jsme se pohybovali, ale jen na trojku. Každá bodová ztráta bolí. Všechno se bude počítat až po třicátém kole. Jeden nepovedený zápas musíme trochu hodit za hlavu, abychom nechtěli pořád říkat, kde jsme všude ztratili a kde jsme mohli eventuálně získat body pro lepší postavení v tabulce. Každopádně se chceme proti Liberci zlepšit a hrát jiným způsobem než v Jihlavě.

Můžete před derby se Slovanem Liberec vycházet z loňské sezóny?

Povedlo se nám na začátku tehdejšího ročníku vyhrát v Liberci, což se Jablonci podařilo poprvé v historii. Při odvetě na jaře jsme už asi byli favority, protože jsme se drželi na třetím místě a Slovan byl dole. Ale ve finále Poháru FAČR jsme Liberci podlehli. Takže nyní uděláme maximum, abychom znovu uspěli.

Jak tedy vidíte současné kvality obou týmů? Kdo může mít blíž k vítězství?

Derby je pikantní pro nás i pro Liberec. Potkávají se soupeři, kteří jsou stále ve hře o postup do skupiny Evropské ligy. Letos je to úplně jiný Slovan. Změnili trenéra, jsou tam i noví hráči. A mám dojem, že budou bojovat o přední ligové příčky. Do zápasu jdou oba týmy i s vědomím, že v prvních třech ligových kolech poztrácely nějaké body, se kterými počítaly. Aspoň to bude mít náboj a jsem přesvědčen, že obě mužstva budou hrát na vítězství.

Reklama

Související témata: