Hlavní obsah

Na obou stranách jsou taháky, říká liberecký Pavelka před derby. S nároďákem ho pošťuchuje Bakoš

Liberec

Je jedním z lídrů mužstva nejen kvůli důležité roli středního záložníka, ale vede tým i s kapitánskou páskou. Liberecký fotbalista David Pavelka patří k těm, na něž ve Slovanu hodně spoléhají v lize i v bojích na evropské scéně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán libereckých fotbalistů David Pavelka

Článek

V neděli vás čeká další ligové Podještědské derby s Jabloncem. V minulosti jste jich absolvoval již pět. Máte představu, jaké může být to následující?

Jablonec jsem letos ještě hrát neviděl. Ale loni skončili v lize třetí a myslím, že se u nich toho moc nezměnilo. Dřív jim ale chybělo něco kouzelného, kdežto v posledních dvou letech už dokážou zvládnout klíčové zápasy. To, že jsou psychicky silní, dokazuje jejich pohárový postup přes FC Kodaň. Zaváhali sice v lize v Jihlavě, ale to se bohužel v utkáních v lize během pohárového účinkování českým klubům stává.

Bude to souboj středových řad?

Nezužoval bych to jen na konfrontaci hráčů ve středu pole. Projev zálohy bývá stěžejní pro hru celého mužstva, protože kdo sbírá odražené míče a dokáže je rozehrávat, má předpoklady k herní převaze. Ale v podobných zápasech může rozhodovat každý post a každý individuální výkon.

Oba týmy mají ve svých kádrech kvalitní ofenzivní hráče. Liberec nejlepšího střelce týmu Šurala, ale i osvědčené kanonýry Bakoše a Rabušice. U Jablonce se prosazuje posila Wágner, ambice chce potvrdit Tecl. Čekáte gólové hody?

Na obou stranách jsou velká jména, taháky pro lidi. Pokud se všichni objeví na hřišti, může to být pro fotbal jen dobře. A jestli padne hodně gólů, to si netroufnu odhadovat.

Vnímáte úvahy v médiích, že byste se mohl dostat do reprezentace?

Něco snad proběhlo, ale nechci si tím zatěžovat hlavu. Akorát by mě to rozptylovalo. Kluci si občas dělají legraci. Nejvíc mě pošťuchoval slovenský reprezentant Marek Bakoš, že jsem v českém nároďáku ještě nebyl.

Reklama